EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-02-2024 15:36   Güncelleme : 09-02-2024 15:36

Erdoğan Adıyaman'a ne getirdi? Milletvekili Kurt açıkladı

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'a gerçekleştirdiği ziyarette, AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt ile birlikte önemli yatırım müjdeleri açıkladı.

Erdoğan Adıyaman'a ne getirdi? Milletvekili Kurt açıkladı

Ziyaret, özellikle ulaşım, alt yapı, konut teslimleri ve ekonomik projelerle ilgili yapılan açıklamalarla büyük bir heyecan yarattı.

Erdoğan'ın Adıyaman ziyaretinde önemli açıklamalar şu şekilde:

Ulaşım Projeleri: Cumhurbaşkanı, Adıyaman'ın ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli projeleri gündeme aldı. Çelikhan-Adıyaman yolu, Sincik-Malatya Yolu ve Sincik-Kahta Yolu ile şehrin ulaşımında önemli rahatlamalar sağlanacak.

Deprem Konutları: Depremzede hemşerilere yönelik konut teslimleri hız kazandı. Kura çekiminde ilk etapta 2 bin 798 konut teslim edildi. Toplamda 2024 yılı sonuna kadar 35.000 konutun hak sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Yatırımlar ve Alt Yapı: Adıyaman'a son 20 yılda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından toplam 26 milyar 972 milyon TL yatırım yapıldı. Karayolları, havayolları, demiryolları ve haberleşme alanlarında gerçekleştirilen bu yatırımlar, şehrin altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli adımları içeriyor.

Savunma Sanayi Yatırımı: Adıyaman'a savunma sanayi şirketlerinin ortaklığı ve TUSAŞ'ın koordinasyonuyla laboratuvar, test altyapısı, kablo, konnektör ve kablaj üretim tesisi kuruluyor. Bu tesisin inşası yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Turizm ve Çevre Projeleri: GAP İdaresi ve TUBİTAK iş birliğiyle Adıyaman'ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmayı hedefleyen projeler arasında Gölbaşı Tabiat Parkı'nın iyileştirilmesi, çevre düzenlemesi ve Nemrut Karadut Köyü'nde turizm ve istihdam gelirlerini artırmaya yönelik projeler bulunuyor.

Tarım ve Ekonomi Projeleri: Tarım sektörüne yönelik arıcılığın, bağcılığın, seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Sincik Köyleri tarımsal sulama rehabilitasyonu, 2. Faz Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu ve Tarımının Mekanizasyon Olanaklarının Modernize Edilmesi Projeleri ile bölge ekonomisinin güçlenmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman ziyareti, şehre yapılan önemli yatırımlar ve projelerle ilgili umut verici bir dönemi başlatmış durumda.

Kaynak : PHA

EditörEditör