ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 20-11-2023 10:16   Güncelleme : 20-11-2023 10:16

Erzincan Kemah'ta Yeşil ve Gri kategoride aranan 2 terörist etkisizleştirildi

ERZİNCAN (PHA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’ın Kemah Kırsalında düzenlenen Kahramanlar 28 operasyonunda 1'i yeşil, 1'i gri kategoride olmak üzere 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Erzincan Kemah'ta Yeşil ve Gri kategoride aranan 2 terörist etkisizleştirildi

Bakan Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı' ifadesini kullandı. Bakan Ali Yerlikaya açıklamasının devamında, '21 Ekim 2021 tarihinde Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'yu ve 10 Haziran 2016 tarihinde ise Piyade Uzman Çavuşlar Mesut Ardıç ile İsmail Yüksel'i şehit eden işte bu hain teröristlerdi' bilgisini de aktarırken,  'Aziz milletimiz emin olsun, hainlerin tek tek nefesini keseceğiz' dedi.
Erzincan Kemah kırsalında İl Jandarma Komutanlığımızca gerçekleştirilen Kahramanlar-28 Operasyonu kapsamında, komandolarımız ve güvenlik korucu timlerimizle, teröristler arasında sıcak temas sağlandı.
İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde Yeşil kategoride yer alan ve 3 Jandarma Uzman Çavuşumuzun şehit edilmesi talimatını veren Aras Digor kod adlı Yunus Babayiğit ve Gri kategoride yer alan H.G. isimli teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Yunus Babayiğit adlı teröristin 3 güvenlik görevlimizin şehit edilmesinin yanı sıra 5 güvenlik görevlimizin yaralandığı eylemlere katıldığı ve 6 eylemin talimatını verdiği tespit edildi. H.G. isimli teröristin ise 1 vatandaşımızın şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanması ile sonuçlanan 6 eyleme katıldığı tespit edildi. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecek diyen Bakan Yerlikaya, 'Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum' ifadesini kullandı.

Kaynak : PHA

EditörEditör