KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-08-2023 12:35   Güncelleme : 30-08-2023 12:35

Gazel Ustası Delal Metin: Deprem bizi gurbete savurdu

İZMİR (PHA) - Adıyaman'da, meydana gelen depremde ağır yıkıma neden olurken kentin simgesi haline gelen seslerinden Delal Metin lakaplı Metin Daşdelen, deprem sonrası kendisi gibi milyonlarca insanı gurbete savurduğunu söyledi.

Gazel Ustası Delal Metin: Deprem bizi gurbete savurdu

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde en ağır yıkıma neden olan 11 il arasında yer alan Adıyaman'da kentin simgesi olan Delal Metin lakaplı Metin Daşdelen, deprem sonrası yaşadıklarını GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'a aktardı.
Kentin öne gelenleri ve simgeleri halinde gelenleri ziyaret eden Başkan Kıymaz, İzmir'de Delal Metin lakaplı ses sanatçısı Metin Daşdelen'i ziyaret ederek, yaşadığı hasret hakkında sohbet etti.
Uzuvlarını kaybeden, yetim -öksüz ve yalnız kalanların yanı sıra, milyonlarca insan ise gurbette akrabalarının yanına sığınarak yaşamlarını sürdürmeye çalışırken Başkan Kıymaz, Sanatçı Dellal Metin’i İzmir’de ziyaret ederek, memleket özlemi hakkında sohbet ederken öte yandan ise okuduğu gazelle duygulandırdı.
"Birçok gazeteci, sanatçı, memleketin önemli isimlerini enkaz altında bıraktık"
Başkan Kıymaz'ın sorularını yanıtlayan Delal Metin,"Büyük bir felaket yaşadık, 04.17 de gece yataklarımızdan fırladık adeta yer yarılıyor her yer sallanıyordu, ilk etapta yıkılan insanlarımızın iniltileri soğukta kar yağışı altında bir çaresizlik yaşıyorduk. Arabamıza sığındık donmamak için arada bir arabanın kaloriferini çalıştırıyorduk. Mazot benzin bulunmuyordu. Çok kötü ve perişan bir haldeydik peşinden bir daha 7.6 lık bir deprem oldu, felaket üstüne felaket yaşadık.  İlk 2 günde insanlarımıza yetişemedik enkazlara müdahale edecek araç gereçler olsaydı bu insanların en az yarısını kurtarabilirdik. Enkaz altındaki insanların sesleri halen kulaklarımda. Depremde evimiz hasar alınca arabamızda 40 gün yatarak Adıyaman’da kaldık, kış şartları soğuk vardı, su bulunmuyordu, zor günler geçirdik. Birçok gazeteci, sanatçı, memleketin önemli isimlerini enkaz altında bıraktık kaybettik. Ölenlere Rahmet diliyorum. Gazeteci olarak bizleri gurbette unutmayarak sorunlarımızı, duygularımızı yansıtmaya çalışmanız beni duygulandırdı. İlginize teşekkür ediyorum"dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör