GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 07:47   Güncelleme : 30-10-2023 07:47

GEADER İzmir Enerji Kongresine hazırlanıyor

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman merkezli Güneydoğu'nun ilk ve tek enerji derneği GEADER İzmir'de düzenlenecek kongrede Şanlıurfa ve Güneydoğu'nun enerji potansiyeli hakkında bilgi aktaracağı belirtildi.

GEADER İzmir Enerji Kongresine hazırlanıyor

Kuruluşunun 2'inci yılında bölgesel ve ulusal çapta önemli çalışmalara imza atan Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) İzmir'de TMMOB tarafından düzenlenecek olan V. Güç ve Enerji Sistemleri Kongresinde 'Şanlıurfa İlinin Enerji Potansiyelinin İncelenmesi' konulu bir bildiri sunacak.
Merkezi Adıyaman'da bulunan dernek Şanlıurfa, Diyarbakır ve İstanbul şubeleri ile enerji sektörüne yön vermeye devam ederken İzmir Enerji Kongresine hazırlanıyor.
"Türkiye'nin yenilenebilir enerji yükünü sırtlayan bölgemizin daha da büyümesi için aralıksız çalışıyoruz"
Bildirinin Güneydoğu'nun enerji yatırımları için bir farkındalık oluşturacağını ifade eden Genel Başkan Ömer Çelebi, "Derneğimiz, kuruluşundan itibaren sektörün yönünü Güneydoğu'ya çevirmiş durumda. Üretim ve istihdamın en temel hammaddesi olan enerjinin özellikle Türkiye'nin yenilenebilir enerji yükünü sırtlayan bölgemizin daha da büyümesi için aralıksız çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftada ise İzmir'de bölgenin potansiyel gücünü sektör paydaşlarımıza aktaracağız. Amacımız bölgemizde enerji yatırım farkındalığı oluşturmak ve temiz enerjinin lokomotifi olmaktır" şeklinde konuştu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör