GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2024 11:51   Güncelleme : 18-05-2024 11:51

Haliliye’de market ve restoranlara sıkı denetim

ŞANLIURFA (PHA) - Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını korumaya yönelik restoran ve marketleri denetledi. Ürünlerin son kullanma tarihini ve saklama koşullarını denetleyen ekipler, fiyatların etiket kontrollerini sağladı.

Haliliye’de market ve restoranlara sıkı denetim

Zabıta Müdürlüğü, gıda satışı yapan iş yerlerinin hijyen standartlarını korumasını sağlamak amacıyla denetimlerini hummalı bir şekilde devam ettiriyor.

Haliliye Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, restoran ve marketler incelendi. Vatandaşların sıklıkla alışveriş yaptığı marketlerde ürünlerin son tüketim tarihlerini kontrol eden ekipler, restoranlarda ise mutfakları denetledi. Zabıta ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulundurulmaması ve imha edilmesi için uyarılarda bulundu. Restoranların mutfaklarını inceleyen ekipler, gıda ürünlerinin açıkta korunmaması gerektiğini belirtti. Gıda ürünlerinin saklama koşullarına uyulması gerektiğini hatırlatan ekipler, vatandaşların sağlığını tehdit edecek şekilde ürünleri saklayan ve hijyen koşullarını sağlamadığı tespit edilen işletmelere yönelik cezai işlem uygulanacağını ifade etti. Satışı yapılan ürünlerin etiket fiyat kontrollerini de sağlayan ekipler, haksız kazancı önlemek ve vatandaşların mağdur edilmemesi için tüm işletmelere uyarılarda bulundu.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada ise vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları “444 22 63” numaralı İletişim Merkezine bildirmeleri halinde, denetimlerin yapılacağı kaydedildi.

Kaynak : PHA

EditörEditör