EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-02-2024 17:03   Güncelleme : 25-02-2024 17:03

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliğine katıldı

ADIYAMAN (PHA) - İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Tosun, TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Meclis Simülasyonu" etkinliğinin açılışına katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ‘Meclis Simülasyonu’ etkinliğine katıldı

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Altınşehir Anadolu Lisesi, Esentepe Anadolu Lisesi ve TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama sürecini canlandırmayı amaçlıyordu. Program kapsamında TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu, meclis atmosferine dönüştürülerek çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin ilk gününde, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un açılış konuşmasıyla başlayan programda öğrenciler, belirlenen problemlere çözüm önerileri sunmak için komiteler halinde toplantılar düzenledi. Toplantıların ardından komisyonlar, ortak oturumlar için bir kanun tasarısı hazırladılar. İlk günün sonunda, etkinlik gala yemeği ile sona erdi.

Açılış konuşmasında gençlere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Tosun, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin heyecan verici bir deneyimi olan bu meclis simülasyonunda bir araya gelmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum." diyerek öğrencilere başarılar diledi. Tosun, öğrencilere toplumsal sorumluluk ve liderlik becerilerini geliştirme fırsatı sunan bu etkinliğin önemine vurgu yaptı ve programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Etkinliğin ikinci gününde ise katılımcılar, belirlenen kanun tekliflerini mecliste sunarak sunumlarını gerçekleştirdi. Yasaların meclisten geçip geçmediği ise ortak oylama ile belirlendi. Program, teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Kaynak : PHA

EditörEditör