GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2024 19:00   Güncelleme : 26-04-2024 19:00

İsias Davasında ara karar verildi

ADIYAMAN (PHA) - 72 kişinin hayatını kaybettiği ve birleştirilen dosyadaki iki yaralıyla birlikte 10 yaralı bulunan İsias Davasında ikinci duruşma bugün tamamlandı.

İsias Davasında ara karar verildi

Sabah 09.00'da başlayan duruşma, öğlen arasından sonra, 14.30'da yeniden görülmeye başlandı. Avukatların dinlenmesi sonrası saat 17.15'te mahkeme heyeti ara karar vermek üzere duruşmaya saat 18.00'a kadar ara verdi.

Müşteki avukatlarının, Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve taraflı olduğunu iddia ettikleri bilirkişi raporuna itirazları ve üç ayrı rapor hazırlatarak dava dosyasına sundukları görüldü. Bu üç raporu hazırlayan ve mahkemede hazır bulunan iki uzmanın mahkemece dinlenmesini talep eden müşteki avukatlarının talebi mahkeme heyetince kabul edildi ve savunma avukatları bu duruma itiraz ederek, duruşma salonunu terk etmeye kalktı.

Mahkeme başkanı CMYK 178. Maddeye atıfta bulunarak yasanın açık olduğunu ve bu sebeple 5'er dakika bu uzmanların dinlenmesine karar verdiğini izah etti.

Gazi Üniversitesi'nin raporu sonrası tutuklu sanıklar Halil Bağcı ve Efe Bozkurt adlı kontrol şartıyla salıverilmişti. Rapora itiraz eden müşteki tarafı, bu iki ismin yeniden tutuklanmaları talebinde bulundu.

Savunma avukatları ise tutuklu sanıklardan Ahmet Bozkurt, Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız'ın adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

18.15'te duruşma salonuna gelen mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Duruşma salonunda, karar açıklanmadan önce emniyet güçlerinin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı görüldü.

Mahkeme 12 Haziran 2024 Saat 09.00 tarihine ertelenirken, tutuklu sanıklardan Ahmet Bozkurt, Erdem Bozkurt ve Fatih Bozkurt'un tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıkların durumunun devamına karar verildi. Erdem Yıldız'ın SEGBİS sistemi üzerinden değil, mahkemede bizzat bulunmak istediğine yönelik talebi de mahkemece kabul edildi.

Kaynak : PHA

EditörEditör