SİYASET
Giriş Tarihi : 14-02-2024 18:46   Güncelleme : 14-02-2024 18:46

İYİ Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı İz Yücedağ oldu - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - İYİ Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı İz Yücedağ, “Bu memleketin ışıkları bir daha sönmesin diye, iz bırakmaya geliyorum.” dedi.

İYİ Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı İz Yücedağ oldu  - Videolu Haber

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Türk ve Merkez İlçe Başkanı Murat Koca; düzenledikleri aday tanıtım toplantısında Adıyaman Merkez ve ilçe belediye başkan adaylarını ilan etti.

“İYİ Parti Adıyaman’da Belediye Başkan adayı olarak İz Yücedağ’ı ilan etti”

İYİ Parti il binasında gerçekleşen aday tanıtım toplantısına çok sayıda partili iştirak ederken, Adıyaman Merkez Belediye Başkan adayı olarak İz Yücedağ’ın ismi açıklandı. İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Ahmet Türk’ün açılış ve selamlama konuşması ile başlayan aday tanıtım toplantısı, Merkez İlçe Başkanı Murat Koca’nın Adıyaman İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan adaylarını ilan etmesi ile tamamlandı.

İl Başkanı Ahmet Türk açılış konuşmasında, “İYİ Parti Genel Başkanı Saygıdeğer Hanımefendi Meral Akşener’in hepinize selamları var. Selamlarını iletiyorum. GİK kararı doğrultusunda 81 il ve 922 ilçede kendi adaylarımızla hür ve müstakil şekilde seçimlere katılacağız. Bugün adaylarımızı tanıtacağız, katılımınızın için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe Başkanı Murat Koca, partisinin adaylarını açıklarken yaptığı konuşmada, “Adaylarımız ve tüm teşkilatımızla sahada olacak ve en güçlü şekilde onları destekleyeceğiz.” dedi.

Murat Koca, adayları tanıttığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Başkanımızın da biraz önce söylediği gibi bütün Türkiye genelinde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Hür ve müstakil olarak İYİ Parti çatısı altında adaylarımıza açıklayacağız. Çok kıymetli basın, değerli misafirler çok fazla zamanınızı almadan hemen adaylarımızın tanıtımına geçiyorum. Burada olmayan bazı adaylarımız var, ilçelerden, beldelerden, onlar da birkaç gün içerisinde başkanımızın söylediği gibi birkaç gün sonraki toplantılarımızda basınla paylaşacağız. Değerli misafirlerimiz adaylarımızı Adıyaman merkez belediye başkan adayından başlamak üzere açıklıyorum.

Adıyaman merkez belediye başkan adayımız; İz Yücedağ.
Adıyaman Merkez Kömür Belediye Başkan adayımız; Mehmet Mustafa Özer.
Sincik; Yusuf Güvenç,
Samsat; Osman Ayhan,
Tut; Halil Ertaş,
Gerger; Selçuk Özhan,
Çelikhan, Pınarbaşı beldemiz; İzzettin Büyüktaş.
Gölbaşı Belören beldemiz; Ahmet Uçar.

Bütün adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Burada olmayan adaylarımız var. Bazılarının taziyeleri olduğundan dolayı gelemediler. Hastası olduğundan dolayı gelemediler. Hepinize enderin sevgilerini iletmemizi söylediler. Ben bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Her şey Adıyaman için. Adıyaman iyi olacak, Türkiye iyi olacak, teşekkür ediyorum.”

Aday tanıtım toplantısında söz alan İYİ Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı İz Yücedağ, “Çoğunuz benim hikayemi aslında bir yıldır tanıyorsunuz. Beni de hikayemi de biliyorsunuz. Ben bir amaç uğruna buradayım. Bir şeyleri değiştirmek istiyorum. Bu değiştirmek istediğim şeyler bize aslında 6 Şubat’ta, o acı depremde hepimizi, enkaz altında olmayanları bile, o toprağın altında bırakan düzen. Bu düzeni değiştirmek için buradayım. 6 Şubat depreminde çok büyük bir acı yaşadık. Ben de ailemi ve çok sevdiğim insanlarımızı kaybettim ve bu acı da yaşadığım 4 günlük o süreçte şunu düşünme fırsatı buldum. Maalesef dedim ki, bugün bizi burada bu acıyla baş başa bırakan ve yalnız bırakanlar ve bu düzen bir şekilde değişmeli. Çünkü bugün olduğu gibi yarın da aynı enkazın altında kalabiliriz. Bu sadece deprem ya da doğal afetten değil, umutsuzluğun altında kalabiliriz. Liyakatsizliğin altında ezilebiliriz.

Bugün şunu söylemek istiyorum, en başta; hepiniz bir umutsuzluğun arasında bir umut ışığı aramak için geldiniz. Ben de aynı şekilde o umut ışığını size parlatmak için buradayım. Benim hikayem sadece Adıyaman’ın menfaatlerini korumak üzerine kuruldu. Kendi çıkarımı düşünmeden bu memleketin bu enkazın altına bu taşın altına elini sokan ilk aday adayıydım. Şu anda da İYİ Parti’nin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Ben bir rengin adayı değilim, bir ideolojinin adayı değilim. Ben halkın adayıyım sağıyla soyuyla, Türküyle, Kürdüyle, muhafazakarıyla, seküleriyle, başıyla, sonuyla çocuğundan, yaşlısına, her kesimin adayıyım. Her kesime hitap edeceğim. Mücadelen bitmeyecek. Bu rengin altında toplanmak istemeyen insanlar olacaktır mutlaka. Ama biz aday olarak diğer adaylarımız olarak biz halkın menfaatlerini ön planda tutarak halkın aday olduğumuzu kanıtlayıp göstereceğiz. Her şey sahada belli olacak. Ben sadece şunu son kez söylemek istiyorum, ben bir amaç uğruna buradayım ve bir daha bu memleketin ışıkları sönmesin diye Adıyaman’a iz bırakmaya geliyorum.” dedi.

Aday tanıtım toplantısında söz alarak bir konuşma yapan, Adıyaman Belediyesi Belediye Meclis üyesi adayı Bülent Keklikçi ise şunları söyledi:

“Ben Ramazan, Bülent Keklikçi, 1970 Adıyaman doğumluyum. Siyasi hayatıma 1991 yılında Anavatan Partisi gençlik kollarında başladım. 2017-2018 yıllarında İYİ Parti, Mersin Akdeniz ilçesi yönetim kurulunda görev aldım. Yaklaşık 4 yıldır da İYİ Parti Adıyaman Merkez ilçe Başkanlığı yönetim kadrolarında siz değerli dava arkadaşlarımla aktif olarak siyaset yapıyorum.

11 Şubat Pazar günü yapılan temayül yoklamasında yönetim kurulumuzun teveccühleri ile Adıyaman İYİ Parti birinci sıra belediye meclisi üyesi olarak görevlendirildim. Şahsıma verilen bu zorlu görevi memleket sevdalısı bir kardeşiniz olarak ağır bir sorumluluk olarak gördüğümü bilmenizi isterim.

Andolsun ki hiçbir korku baskı, siyasi rant ve zorbalığa boyun eğmeden ülkemin, memleketimin ve siz değerli dava arkadaşlarının hakkını sonuna kadar koruyacağım. Değerli dava arkadaşlarım, elimizde bir tek umudumuz kaldı, onu da asla kaybetmeyeceğiz. Kıt imkânlarımız ve cesur yüreklerimiz ile önümüzdeki seçimlerde de canla başla çalışacağız. Peygamber Efendimiz'in çok sevdiğim bir hadisiyle sözlerime son vermek istiyorum. “Kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmez ise diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmez ise kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.” Arkadaşlar Cenab-ı Rabbilalemin iyi insanların yardımcısı olsun, hepinizi saygılar selamlıyorum.”

 

Kaynak : PHA

EditörEditör