SİYASET
Giriş Tarihi : 23-01-2024 19:13   Güncelleme : 23-01-2024 19:13

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Türk: 'Adıyaman sırtındaki kamburdan kurtulacak'

ADIYAMAN (PHA) - İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Ahmet Türk, partililerle birlikte Perre Haber Ajansı'na gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Ajans temsilcisi Abdurrahman Akçal'a yerel seçimlere ilişkin duruşlarını aktardı.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Türk: 'Adıyaman sırtındaki kamburdan kurtulacak'

Diğer partilerle ittifak yapmayacaklarını, seçimlere hür ve müstakil gireceklerini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Türk, İYİ Parti logosu altında olmak kaydıyla seçim işbirliklerine ise açık olduklarını kaydetti.

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Ahmet Türk, Merkez İlçe Başkanı Murat Koca, Belediye Başkan aday adayları İz Yücedağ ve Necmettin Çetin ile birlikte İYİ Parti yönetimi tarafından PERRE Haber Ajansı'na bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette Perre Haber Ajansı adına Abdurrahman Akçal ev sahipliği yaptı.

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Ahmet Türk ziyareti esnasında, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere ilişkin partisinin durumunu ve seçimlerde diğer siyasi partilerle yapılabilecek işbirliği esaslarında dair görüşlerini açıkladı.

Türk açıklamasında, İYİ Parti olarak tüm şehirlerde ve ilçelerde aday göstereceklerini, aynı şekilde Adıyaman'da da hem il hem de tüm ilçe ve beldelerde adaylarını kısa sürede ilan edeceklerini belirtti.

Ahmet Türk, Millet İttifakı'nı oluşturan ve genel seçimlere birlikte girdikleri siyasi partileri de bu tutumları doğrultusunda bilgilendirdiklerini ve ittifak şeklinde değil ama İYİ Parti logosu altında uygun olabilecek bir adayla seçim işbirliğine kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Türk, eğer seçim işbirliği olmaz ise partilerine aday adayı olarak başvuranlar arasında bir temayül yoklaması yapacaklarını ya da ön seçim usulüyle adaylarını belirleyeceklerini ve Adıyaman halkının karşısına öyle çıkıp, ne yapacaklarını, Adıyaman'ı nasıl inşa edeceklerini kapı kapı gezerek anlatacaklarını kaydetti.

Adıyaman'ın inşası ve ihyası noktasında 20 yılı aşkın süreden beri yönetimde olan AK Parti'nin Adıyaman'a verebilecek hiçbir şeyinin olmadığını ifade eden Türk, "Adıyaman, sırtındaki kamburdan bu seçimde nihayet kurtulacak. Adıyaman önceliğimizdir, başka Adıyaman yok. Adıyamanımızın çıkarları bütün siyasi partilerin çıkarlarının üstündedir." İfadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

EditörEditör