SİYASET
Giriş Tarihi : 24-01-2024 00:36   Güncelleme : 24-01-2024 00:36

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım

ANKARA (PHA) - İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cengiz Topel Yıldırım'ı aday gösterme kararı aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü grup toplantısında Yıldırım'ın adaylığını resmen açıklayacak.

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım

Cengiz Topel Yıldırım, daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görev sürecinde başdanışman olarak görev yapmıştı. İYİ Parti'nin Ankara adaylığı için yapılan tercih, partinin 31 Mart yerel seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarıyla yarışa girmesi kararının bir parçasını oluşturuyor.

Parti kaynaklarına göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü grup toplantısında Cengiz Topel Yıldırım'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayacak. İYİ Parti'nin İstanbul adayının ise gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Cengiz Topel Yıldırım, Ankara'da yapılacak seçimlerde CHP'nin mevcut başkanı Mansur Yavaş ve AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile yarışacak. Yıldırım, Ankara'da CHP kökenli bir isim olarak biliniyor ve daha önce 2014 yerel seçimlerinde CHP'den büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olmuş, ancak CHP tercihini Mansur Yavaş'tan yana kullanmıştı. Cengiz Topel Yıldırım, aynı zamanda 2016'dan itibaren Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Kaynak : PHA

EditörEditör