KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 28-08-2023 16:36   Güncelleme : 28-08-2023 16:36

Kahta’da 2. Nemrut Gastronomi Festivali düzenlendi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Adıyaman Valiliği ve Kahta Kaymakamlığı tarafından organize edilen 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Festivali düzenlendi.

Kahta’da 2. Nemrut Gastronomi Festivali düzenlendi

Festival, ‘depremin vurduğu kadim topraklarda gıdanın kaynağı ve sürdürülebilirliği’ temasıyla gerçekleştirilerek, hem Adıyaman’da hem de ülkemiz genelinde gastronomi profesyonelleri ve sevenleri tarafından büyük ilgi gördü. 
Festival için İstanbul'dan Kahta ya gelen Alkım Doğan,"Nemrut Gastronomi Festivali kapsamında buradayım. Aslında gastronomi ve kültürün iç içe olduğunu buradan anlamak mümkün. Bir yandan Adıyaman'ın güzel lezzetli yemeklerinden tadıyoruz. Bir yandan da Adıyaman'ın kadim yerlerini ziyaret ediyoruz. Burası benim için Anadolu coğrafyasındaki benzersiz yerlerinden biri" diye konuştu.
2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Kahta Kaymakamı Selami Korkutata ise, “Bu gün 2.’sini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Nemrut Gastronomi buluşmamızın final günündeyiz. Burada yine yabancı ülkelerden gelen ve kendi alanlarında çok önemli isimler, aynı zamanda yurt dışında Michelin Yıldızlı Restoranları olan şeflerimizin Adıyaman'da burada yereldeki şeflerimizle beraber güzel bir program gerçekleşiyor. Tabii yabancı konuklarımız 3-4 gündür buradalar. Adıyaman’ımızın tarihi mekanlarımızın doğamızın gezisi içerisinde programlar düzenledik. Çok mutlu hepsi. Tabi bununla beraber yerel ürünlerimizin yerel dokumuzun yerel tatlarımızın tanıtıldığı yurt dışından gelen şeflerin bu dokulara şahitlik ederek yemek yapma konuları gelişiyor sürekli. Gerek yerel gerek yurtdışındaki şeflerimiz çok mutlu çünkü ilk defa bazı tatları deniyorlar ve ilk defa bazı yemek çeşitlerini görüyorlar. Depremden sonra daralan insanlarımızın psikolojik olarak düştüğü zamanlardan buraya geliyoruz. İsteğimiz o ki vatandaşlarımızın gerek barınma gerekse de eski hayat standardına ulaşmasıdır. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz.  Bu programların ayrı bir kıymeti var. Önümüzdeki günlerde başkaca programlar ayrıca olacak” dedi.
Gastronomi Festivali’ne katılan yerel ve yabancı turistler öte yandan bölgedeki tarihi ören yerlerini de gezme fırsatı buldu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör