YEREL
Giriş Tarihi : 18-09-2023 14:28   Güncelleme : 18-09-2023 14:28

Kaymakam Partal’dan salgın açıklaması

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Besni ilçesinde, salgınla ilgili açıklamalarda bulunan Partal, vakaların salgın denilemeyecek düzeye düştüğünü ancak tedbir amaçlı bir süre daha suyun içme amaçlı kullanılmamasını önerdiklerini söyledi. Suya Köpek düştü iddialarının gerçek olmadığını, herhangi bir şey olduğunda şeffaf bir şekilde paylaştıklarını ifade eden Partal, “Suyun içilmesi kararlaştırıldığında bunun da duyurusunu vatandaşlarımıza yapacağız” dedi.

Kaymakam Partal’dan salgın açıklaması

"Salgın yok denilecek düzeyde seyrediyor"
Besni Kaymakamı Çağlar Partal yaptığı açıklamada,"Tabi bu 28 Ağustos akşamıyla birlikte başladı öncesinde de ufak ufak varmış aslında ama 28-29-30-31 Ağustos tarihlerinde ciddi bir artış oldu. Hepsinin ortak özelliği ishal, bulantı, kusma şikayetleri vardı. Bizi de çok tedirgin etti. Tabi doğal olarak böyle bir salgında ilk şüpheli su oluyor. İlçe Sağlık Müdürlüğünün her zaman yaptığı rutin testlerde suyla ilgili problem görülmüyordu. Ama daha sonra yapılan ileri testlerde bir noktada kirlilik tespit edildi. Buna yönelikte çalışmalara başladık. Tedbir amaçlı vatandaşlarımızın suyu içme amaçlı kullanmaması konusunda bir uyarı paylaştık. Şuan o şekilde devam ediyoruz artık salgın denilemeyecek düzeyde. Mutlaka vakalar oluyor ama bu normal geçen sene bu zaman da aynı sayılar salgın denilemeyecek düzeyde devam ediyor."dedi. 
"Tedbir amaçlı bir süre daha suyun içmeyin"
Bir süre daha suyun içme amaçlı kullanılmamasını öneren Kaymakam Partal,"Şuan biz tedbir amaçlı bir süre daha suyun içme amaçlı kullanılmamasını öneriyoruz. Tabi bu su kirli demek anlamına gelmiyor şuan yapılan testlerde bir kirlilik görünmüyor. Ama benzer bir şey olmaması için belli bir süre daha içilmemesini öneriyoruz. Besni’ye su Erkenek ve Sugözü’nden geliyor. Sugözü kaynağında bir şey yok ondan eminiz. Tabi şuan belediye daha yakından takip ediyor. Herhangi bir şey olduğunda şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz suyun içilmesi kararlaştırıldığında bunun da duyurusunu vatandaşlarımıza yapacağız." Şeklinde konuştu. 
"Çevre ilçelerden de vakalar geliyor"
Sosyal medya üzerinden tahmin üzerine yapılan paylaşımlara inanılmamasını isteyen Partal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tabi bu süreçte vatandaşlarımızın özellikle sosyal medyada tamamen tahmin üzeri yapılan paylaşımlara inanmaması lazım. Köpek düştüğü yönündeki iddialar oldu. Öyle bir şey olsa biz bunu yine açıklardık ki öyle bir şey olsa şöyle bir rahatlık olurdu, evet köpek düşmüş salgının kaynağını tespit ettik suyu da klorladık, depoyu temizledik problem bitti derdik. Ama buradaki problem böyle bir şey değil, bir kere tespiti zor virüs kaynaklı mı, solunum yoluyla bulaşan bir salgın mı yoksa başka kaynaklı bir salgın mı çünkü sadece Besni merkezde de değil köylerden de, çevre ilçelerden de vakalar geliyor. Öyle olunca karar vermesi zorlaşıyor."
 

Kaynak : PHA

EditörEditör