ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 17-04-2024 14:08   Güncelleme : 17-04-2024 14:08

Kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtan 18 dolandırıcı tutuklandı

ULUSAL (PHA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen "Sibergöz-31" operasyonlarında nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen 18 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtan 18 dolandırıcı tutuklandı

Operasyonlar, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonun İstanbul merkezli olarak Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da yürütüldüğünü belirtti. Şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi ya da banka çalışanı olarak tanıtarak aldatıcı yöntemlerle vatandaşları ikna ettikleri ve bu yolla vatandaşların hesaplarında bulunan paraları üçüncü şahıslar adına açtırdıkları hesaplara aktardıkları tespit edildi.

Operasyon sonucunda 18 şüpheli gözaltına alınarak tutuklanırken, çok sayıda dijital materyale de el konuldu. İlk belirlemelere göre şüphelilerin 18 ayrı eylemde toplam 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Yerlikaya, vatandaşların bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak : PHA

EditörEditör