GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 17:53   Güncelleme : 01-02-2024 17:53

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında haşere ile mücadeleyi sürdürdü - Videolu Haber

MALATYA (PHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında etkili bir ilaçlama çalışması gerçekleştirerek, haşere ile mücadeleyi sürdürdü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında haşere ile mücadeleyi sürdürdü  - Videolu Haber

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların haşerelerden olumsuz etkilenmemesi için 12 ay boyunca 718 mahallede ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürüttü.

İlaçlama faaliyetleri, kış döneminde kışlaklarda ve yaz aylarında larva mücadelesi olarak devam etti. Ekipler, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkisiyle ciddi yıkımların yaşandığı Malatya'da, 74 noktada kurulan konteyner kentlerde fiziksel ve mekanik ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirerek, vatandaşların daha sağlıklı ve dezenfekte bir ortamda yaşamalarını sağladı.

Malatya'nın 718 mahallesinde günlük periyotlarla akşam uçkun (ULV) çalışmalarını sürdüren ekipler, larvalara karşı 30-45-60 günlük periyotlarla ilaçlama faaliyetlerini devam ettirdi. Ayrıca, kalıcı uygulama olarak rezidüel (karasinek ilaçlama vb) çalışmaları da devam etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm parkları ilaçlayan ekipler, Park Bahçeler Dairesi Bakanlığı bünyesinde dikimi yapılan mevsimlik çiçekleri ve bitkileri ilaçlayarak, zararlı böceklere karşı mücadele ederek çiçeklerin ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini korudu.

Kaynak : PHA

EditörEditör