SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2024 16:10   Güncelleme : 26-01-2024 16:10

Mansur Yavaş: Çılgın projeler yapmadık parayı çarçur etmedik

ANKARA (PHA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kamyoncu ve nakliyeci esnafıyla buluştu.

Mansur Yavaş: Çılgın projeler yapmadık parayı çarçur etmedik

Yavaş, Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik Merkezi’nde esnafla kahvaltıda bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramankazan’daki Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda kamyoncu ve nakliyeci esnaflarla bir araya geldi. Yavaş, beş yıldır gerçekleştirilen projeleri ve belediye bütçesini açıkladı.

Yavaş, “Biz farklı bir belediye başkanlığı yaptık. 5 yıldır Ankara’nın parasını çarçur etmeden çalıştık. Kimseyi ayırmadık” diyerek açıklamalarına başladı. Ankara halkının parasını sadece Ankara halkı için harcadıklarını belirten Yavaş, yurt dışından ağaç getirilmediğini ve çılgın projeler yapılmadığını vurguladı.

Başkan Yavaş, pandemi döneminde esnaf ile iş birliği yaparak erzak dağıtımını gerçekleştirdiklerini ve deprem bölgelerine lojistik desteği sağladıklarını ifade etti. Belediye bütçesinin yüzde 50 azaldığını ve bu zorlu süreçlere rağmen dayanışmanın devam ettiğini belirten Yavaş, lojistik esnafına teşekkür etti.

Emeklilerin sıkıntılarına duyarsız kalamadıklarını ifade eden Yavaş, bütçe daralmasına rağmen emeklilere yapılan yardımları açıkladı. 27 bin 500 emekliye her ay bin lira nakit yardımı, 400 lira et yardımı, 500 lira doğal gaz yardımı yapıldığını söyledi.

Yavaş, önceki yönetimler gibi altyapı projelerine kavşak ismi yazılmadığını, projelerin maliyetinin açıklandığını ve hesaplarını verdiklerini belirtti. En büyük projelerinin Ankaralıları zenginleştirmek olduğunu ifade eden Yavaş, bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını belirtti.

Kaynak : PHA

EditörEditör