SİYASET
Giriş Tarihi : 09-09-2023 12:51   Güncelleme : 09-09-2023 12:51

Meclis kürsüsünden iktidara seslenen Başkan Turanlı: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Belediyesi tarafından Eylül ayı olağan toplantısında iktidara seslenen Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, siyasi baskı ve engellemelere rağmen boyun eğmediklerini belirterek bundan sonrada eğmeyeceklerini söyledi.

Meclis kürsüsünden iktidara seslenen Başkan Turanlı: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

Başkan Turanlı, Kahta Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısının ikinci birleşimde 2023 yılı içerisinde Merkezi yönetim idaresi başta olmak üzere birden fazla il ve ilçe belediyeleri mevcut enflasyon ve fiyat artışları karşısında ek bütçe yapmak zorunda kalmalarına rağmen her ne hikmetse Kahta Belediyesinin AK Partili ve bağımsız Meclis üyeleri hukuka aykırı bir şekilde salt siyasi saiklerle ek bütçe talebine red oyu vererek belediyenin ilçeye hizmet yapması engellendiği öne sürüldü.
Başkan Turanlı ayrıca, belediyenin hizmetlerini bütçesizlik nedeniyle tıkanma noktasına gelmesine sebebiyet verdiklerini belirtti.
"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza maddi yardımda bulunmamız engellenmiştir"
AK Parti ve bağımsız meclis üyeleri tarafından hizmet yapmasını engellediklerini belirten Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı,"Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz olağan meclis toplantısında AK Parti ve bağımsız meclis üyeleri tarafından halkın bana verdiği yetkiyi yok sayarak hizmet yapmamı engellemeye yönelik hukuka aykırı ve tamamen kişisel hırs, siyasi saik ve halkın iradesine tahammülsüzlük derecesinde bir karar vermişlerdir. AK Partili ve bağımsız meclis üyelerinin hukuka aykırı bu kararı ile belediyenin geliri varken, belediyenin halka hizmet için harcama yapılması, personel maaşlarının ödenmesi ve ilçemize hizmet yapmanın önünü tıkanmak istenmiştir. Aynı meclis kararı ile ilçemizin fakir, yardıma muhtaç engelli, yetim, öksüz, maddi durumu olmayan, hastalık sebebiyle çalışamayan toplam 2 bin 245 ailemize verdiğimiz "Sosyal Yardım Kartı" bütçesinden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza maddi yardımda bulunmamız engellenmiştir. Bu karar tamamen hukuk dışı ve siyasi bir karardır. Hizmetin devamı ve sürekliliği amacına yönelik olarak meclis gündemine alınan ek bütçe teklifinin Kahta Belediye Meclisinin 07.09.2023 tarihli Ek bütçe teklifinin AK Parti ve bağımsız meclis üyelerinin haklı bir neden olmaksızın tamamen siyasi nedenlerle reddine dair hukuk mantığından ve adalet duygusundan yoksun meclis kararını yüce halkımın takdirine bırakıyorum"dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör