EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 12:54   Güncelleme : 03-02-2024 12:54

Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan atandı

ANKARA (PHA) - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda önemli bir değişiklik yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı. Başkanlık görevine ise Başkan Yardımcısı Fatih Karahan getirildi.

Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan atandı

Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevden ayrılma talebinde bulunarak, bu kararın kişisel takdirine ait olduğunu ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Erkan'ın aldığı kararı şahsi ve kendi takdirinde olduğunu belirtti.

Atama Kararı, 3 Şubat 2024 tarihli ve 32449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca görevden alındı. Boşalan Merkez Bankası Başkanlığı'na ise aynı kararnamede belirtilen hükümler çerçevesinde Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Karahan, Pennysylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Ayrıca, 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak görev aldı. 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Kaynak : PHA

EditörEditör