SİYASET
Giriş Tarihi : 02-10-2023 17:50   Güncelleme : 02-10-2023 17:50

Milletvekili Alkayış: Öncelikli işimiz Adıyaman’ın kalkınması

ADIYAMAN (PHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem 2. yasama yılının açılışında değerlendirmede bulundu.

Milletvekili Alkayış: Öncelikli işimiz Adıyaman’ın kalkınması

Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını temenni eden Milletvekili Alkayış, yeni yasama yılında öncelikli işlerinin Adıyaman’ın kalkınmasını sağlamak ve yeni anayasayı hazırlayarak milletin istifadesine sunmak olduğunu söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, ülkemizin istikbalini yakından ilgilendiren sivil, demokratik ve katılımcı bir anayasanın hazırlanması gerektiğini belirtti. 
Sivil, demokratik ve katılımcı bir anayasanın ve yenilenmiş Meclis İçtüzüğünün 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinin faaliyetleri arasından çıkacağına inancının tam olduğunu belirten Alkayış,"Malumunuz, 6 Şubat depremi özelde Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş olmak üzere 4 ilimizde, genelde ise bu 4 ilimizle birlikte toplam 11 ilimizde çeşitli yıkımlara ve kayıplara yol açmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Adıyaman’ımızın da içinde bulunduğu bazı iller için uygulamaya koymayı planladığı çeşitli projeler bulunmaktadır. Bu projeler Meclise gelince bunları yasalaştırıp, Adıyaman’ımızın yaralarını sarmak ve kalkınmasını hızlandırmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun yanı sıra, emeklilerimizin maaşlarının iyileştirilmesi ve özlük haklarının daha da yükseltilmesi için mesai harcayacağız. 2024 bütçesi, enflasyonla mücadele, ekonominin iyileştirilmesi ve halkımızın refah düzeyinin artırılması gibi konular yine Meclisimize gelecek ve Meclisimiz de büyük bir hassasiyetle bu konuların üzerinde duracaktır. Bizler bu yeni dönemde başta Adıyaman’ımız olmak üzere ülkemizin menfaati ve istikrarı için, Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, bütün kurumlarımız ve teşkilatımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hükümetimizin desteği ile birlikte ortaya koyacağımız bu çalışmalar, inanıyorum ki memleketimizde kısa bir süre içinde etkisini gösterecek ve sevdamız olan Adıyaman yeniden yaşanabilir bir kent hâlini alacaktır." Dedi.
Konuşmasının sonunda, yeni yasama yılının Adıyaman ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Alkayış, Adıyaman’ın hayrına olan her işi, her projeyi son derece önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör