SİYASET
Giriş Tarihi : 23-11-2023 08:39   Güncelleme : 23-11-2023 08:39

Milletvekili Alkayış: Unutulmamalıdır ki, gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır

ADIYAMAN (PHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, Aile Ve Gençlik Fonu kanun tekliflerini değerlendirerek, gençliğe yatırımın geleceğe yatırım olduğunu söyledi.

Milletvekili Alkayış: Unutulmamalıdır ki, gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır

"İki haftadır üzerinde çalıştığımız önemli bir yasama faaliyetini nihayet bitirdik. TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifimiz kabul edilerek yasalaştı." Diyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış,"Toplumumuzun temeli ailedir. Aile, sağlıklı ve bilinçli nesillerin yetişmesinde en önemli rolü oynayan ve bir milletin istikbalinin teminatı olan kutsal bir kurumdur.  Aileler ne kadar güçlü olursa toplum olarak o kadar güçlü oluruz. Yine gençliğimiz, geleceğimizdir. Aile ve gençlik başta olmak üzere bizi biz yapan değerleri güçlendireceğimizi seçim beyannamemizde dile getirmiştik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını milletçe biliyoruz. İşte bu kapsamda iki haftadır üzerinde çalıştığımız önemli bir yasama faaliyetini nihayet bitirdik. TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifimiz kabul edilerek yasalaştı. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."dedi.
"Unutulmamalıdır ki, gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır"
Gençliğe yatırımın geleceğe yatırım olduğunu ifade eden Alkayış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Aile ve Gençlik Fonu Kanunu gençlerimize büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Kanun kapsamında kurulacak fon ile ailenin korunması ve güçlendirilmesi, gençlerin girişimlerine, gelişimlerine ve sosyal risklerden korunmalarına yönelik ortaya konacak projelerin desteklenmesi ve yine gençlerin yuva kurarken ekonomik açıdan desteklenmesi hedeflenmiştir. Unutulmamalıdır ki, gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır. Aile konusunda duyarlı bir gençliğin yetişmesi ve aile kurmak isteyen gençlerimizin önündeki maddi engellerin kaldırılması millet olarak hepimizin arzuladığı bir gayedir. Bu gaye doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimin ve birtakım değerlerin bireye kazandırıldığı ilk müessese ailedir. Hükümet olarak aile kurumunun ne denli önem arz ettiğini gayet iyi biliyor ve gençlerimizin aile kurabilmelerini kolaylaştıracak adımlar atmaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de gençlerimizi desteklemeye, aile kurumumuzu korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz."
 

Kaynak : PHA

EditörEditör