GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-08-2023 14:28   Güncelleme : 29-08-2023 14:28

Nemrut Dağı'nda ziyaretçilere yağmur sürprizi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman’ın Kahta ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı’na güneşin batışını izlemeye gelen ziyaretçiler, mevsimin ilk yağmurunun yağmasıyla yağmur engeline takıldı.

Nemrut Dağı'nda ziyaretçilere yağmur sürprizi

Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen Adıyaman'daki Nemrut Dağı’na mevsimin ilk yağmuru yağdı.
2206 metre rakımlı Kommagene Krallığı’na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellerin bulunduğu, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Nemrut Dağı’nda kavurucu sıcakların ara vermediği bugünlerde, turistler genellikle sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşu ve öğleden sonra geç saatlerde güneşin batışını izlemek için Nemrut'a çıkarken, dün batışa giden turistler yağmur sürprizi ile karşılaştı. Akşam üstü Nemrut'ta başlayan yılın ilk yağmuru nedeniyle Nemrut’a güneşin batışını izlemeye gelen ziyaretçiler, dağdaki bekçilerin kullandığı konteynerlere sığınmak zorunda kaldı.
Kanada’dan gelen Alejandra Chavez, “Yıllardır Nemrut'ta gelip güneşin doğuşu ve batışını izlemeyi hayal ediyordum. Gerçekten sürpriz oldu. Ama yine de Nemrut'ta gelmekten çok mutluyum. Kahta’da ummadığım bir misafirperverlik gördüm. Beni ailenin bir ferdi gibi ağırlayan Kommagene Oteli personeline özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör