EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-02-2024 13:48   Güncelleme : 08-02-2024 13:48

‘Orta Koridor’ Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde güçlenecek

ULUSAL (PHA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ve Kırgızistan arasında "Orta Koridor"un güçlendirilmesine yönelik çalışmaları ele aldı.

‘Orta Koridor’ Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde güçlenecek

Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ticaretin yanı sıra doğu ile batı arasındaki ticaretin de gelişeceğini belirterek, "Orta Koridor daha da güçlenecektir." dedi.

Görüşmede, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon 11. Toplantısı kapsamında Ankara'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatının rolünün önemine vurgu yaptı. İki ülkenin zorlu coğrafyada bulunduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" ifadesine, Türk devletleri teşkilatlarının ise "Türk Yüzyılı" dediğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, kara yolu taşımacılığına yönelik atılacak adımların iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmede önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı'nda alınan kararların, ticaretin yanı sıra Orta Koridor'un güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, demir yolu taşımacılığına Türkiye'nin verdiği önemi vurgulayarak, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile Orta Koridor üzerinde kesintisiz demir yolu altyapısını oluşturduklarını ifade etti.

Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ise görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin hızla arttığını ve bu artışın en güzel örneğinin yük taşımacılığında görüldüğünü ifade etti. Karayolu taşımacılığı alanında yapılacak anlaşmaların önemine vurgu yapan Tekebaev, Türkiye ile iş birliğini güçlendirmeye yönelik çabalarının devam edeceğini belirtti. Taşımacılık alanında iş birliğinin artırılacağını vurgulayan Tekebaev, alternatif koridorlara odaklanarak Türkiye ile iş birliğini daha da güçlendirmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak : PHA

EditörEditör