GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2024 10:34   Güncelleme : 26-02-2024 10:34

Otobüs, Ankaray ve Metrolarda unutulan eşyalar açık artırmayla satıldı

ANKARA (PHA) - EGO Genel Müdürlüğü, ANKARAY ve Metro ile EGO otobüslerinde unutulan 88 ayrı kalemdeki toplam 2 bin adetin üzerinde eşyayı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda açık artırma yöntemiyle satışa sundu.

Otobüs, Ankaray ve Metrolarda unutulan eşyalar açık artırmayla satıldı

Sahibi bulunamayan ve yasal bekleme süresi dolan şemsiye, bisiklet, cep telefonu, kamera, gözlük, boks eldiveni, motosiklet kaskı, televizyon, dizüstü bilgisayarı, cep telefonu gibi eşyaların satıldığı açık artırmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açık artırma, ABB TV hesabından canlı olarak yayınlandı. 
EGO Genel Müdürlüğü, 2021 ve 2022 yıllarında ANKARAY ve Metro vagonları ile istasyonlar başta olmak üzere EGO otobüslerinde unutulan ancak sahiplerine ulaşılamayan eşyaları açık artırma yöntemiyle satışa sundu.
EGO Genel Müdürlüğü şeffaflık ilkesi doğrultusunda yasal bekleme süresi dolan ve aralarında birçok teknolojik cihazın da yer aldığı eşyaların satışını halka açık olarak gerçekleştirdi. Alınan ürünler makbuzlarıyla birlikte teslim edildi.
2 binin üzerinde ürün yeniden satışa çıkarıldı 
EGO Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ve EGO Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen açık artırmada; Kayıp Eşya Servisi’nde yaklaşık 1 yıl muhafaza edilen ve sahibine ulaşılamayan cep telefonundan giysiye kadar 88 kalem ve 2 bin âdetin üzerinde eşya satışa çıkarıldı. 
Açık artırmada çekişmeli anlar da yaşandı. EGO Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Bülent Kılıç, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açık artırma ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “2021 ve 2022 yıllarına ait Ego Genel Müdürlüğü’nün toplu taşıma araçlarında unutulan eşyaları satışa sunuyoruz. Burada yaklaşık olarak 88 çeşit ürün ve 2 binin üzerinde de malzememiz var. 4721 Sayılı Kanunun 770. Maddesi gereği üzerinden 1 yıl geçen ürünleri satıyoruz. Elde edilen gelirler kuruma gelir olarak kaydediliyor. Geçen sene çok yoğundu bu sene çok çok yoğun. Açık artırma açılış fiyatını komisyonumuz belirliyor. Açık artırmayla satıldığı için ürün değerini açık artırmada buluyor.”
Sahipleri 1 yıl içinde ortaya çıkmazsa satış listesine alınan ve halka açık satışa sunulan eşyalar arasında boks eldiveninden motosiklet kaskına, televizyondan dizüstü bilgisayarına, cep telefonlarından gözlüğe kadar günlük yaşamda kullanılan birçok ürün yer aldı.
Açık artırma yoğun ilgi
Unutulan eşyaların ihaleleri büyük ilgi görüyor. Her yıl düzenlenen ihalenin sıkı takipçisi olanlar arasında ikinci el eşya satıcıları yer alıyor. İhaleye ilgi gösterenler arasında ayrıca ihtiyaç sahiplerine yardımında bulunmak isteyen hayırseverler kadar çocuklarına hediye almak isteyen aileler de bulunuyor.         
EGO Genel Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen açık artırmaya katılan vatandaşlar, heyecanlarını şu sözlerle dile getirdi:
Mustafa Çınar: “Hesapta olmayan bir şey. Telefon almaya geldik, şemsiye almaya geldik drone aldık. Bakalım daha ne alacağız? Drone almak hayalimde bile yoktu.”
Şerife Eroğlu: “Ben şemsiye aldım. 5 tane şemsiyeyi 350 TL’ye aldım. Dışarıda tanesi 200 TL ye satılıyor. Şemsiye de ihtiyacımdı, aldım iyi oldu.”
Halil İbrahim Açıkel: “20 tane güneş gözlüğü aldım. 1.500 TL’ye aldım. Bir heyecan oldu bizim için.”
 

Kaynak : PHA

EditörEditör