EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-09-2023 17:11   Güncelleme : 01-09-2023 17:11

Rotary’den Adıyaman’a yardımlar artarak devam ediyor

ADIYAMAN (PHA) - Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu, Samsun Atakum, Japonya Rotary Kulüplerinin ve Mersin Rotary Kulüplerinin Nemrut Rotary Kulübü ile birlikte yürüttükleri çalışmalar sonrasında 6 derslikli “Adıyaman Rotary Anaokulu”, Adıyaman’ın Tut İlçesi Belediyesi ve Kâhta Ziraat Odasına 2 adet traktör, Adıyaman Üniversitesi 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesine Mersin Rotary Kulübünün Global Grand Projesi kapsamında alınan X-Ray (Röntgen) cihazının teslim ve okul açılış törenleri gerçekleştirildi.

Rotary’den Adıyaman’a yardımlar artarak devam ediyor

Zor bir süreçten geçtiklerini ve gerçeklerle de yüzleşmek zorunda oldukları bir dönemi yaşadıklarını belirten Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Teoman Kaynar;”Bu felaket gerçekten de asrın felaketi. Bu felakette hayatlarını kaybedenlere Cenabı Allah'tan rahmet hayatta kalanlara, yaralılara acil şifa ve yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diliyorum. Aslında bütün ülkemizin başı sağ olsun Burada toplanmamızın ana amaçlarından bir tanesi acıları unutmak yerine geleceğimize yönelik umutları yeşertmek amacıyla buradayız. Bu okul deprem bölgesi olan Adıyaman'daki çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlayacak. Bu eğitim esnasında da İnanıyorum ki öğretmenlerimiz eğitmenlerimiz bazı gerçekleri onlara öğretecekler. Bu da bu coğrafyanın kaderinin, depremle birleşmiş olması. Ama bunun bir kader değil önlenebilir eğitimle daha kayıplar olmadan geçirilebilecek bir felaket olduğunu bilmeleri ve öğrenmeleri gerekiyor Bu çocuklar bizlerin umudu, bizlerin geleceği. Türkiye'nin geleceği, benim geleceğim, Atatürk Türkiye'sinin geleceği. Dolayısıyla onlara neler yaparsak yapalım az. Bu hizmetleri Türk Rotarysi olarak buraya getiren sevgili dostlarıma da çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bu felaketi bütün dünyaya duyurdular. Ve bütün dünyadan da iyi insanlar, Rotaryenler Türkiye'ye birçok yardımlar yaptılar. Bu yardımları da bu deprem bölgesinde Çok güzel projelerle sonuçlandırdık. En çok proje yapılan yerlerden bir tanesi de sanıyorum Adıyaman oldu. Bunda da sevgili Ferit dostumuzun gerçekten Çok rol oynadığını söylemekten hakikaten gurur duyuyorum. Hatta bazen Ferit bana telefon açtığı zaman acaba Ferit hangi projeyle gelecek diye merak etmişimdir. Ama hep güzel projelere de geldi. Sevgili dostlarım Türk Rotary ailesi olarak biz Adıyaman'ın her zaman yanındayız. Eğer ki herhangi bir konuda bizim yapabileceğimiz bir proje ya da destek varsa biz yaparız. Ama biz şunun farkındayız. Biz devlet değiliz. Biz sadece hizmet vermek isteyen ve karşılıksız hizmet vermeyi kendisine şiar olarak almış olan bir grup insanız. Hepinize bugün buraya gelip bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bu okulun ve bu güzel araçlarında Adıyaman halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
“Dünyanın en büyük ve en eski sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olan Uluslararası Rotary'nin Türkiye ayağı olarak bizler 6 Şubat'tan sonra ilk günden itibaren hep sahadaydık” diyen Rotary 2430. Bölge Federasyonu Geçmiş Dönem Başkanı Emre Öztürk, şöyle konuştu:
“Yalnızca Adıyaman'a değil depremden etkilenen bütün bölgelere elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Üç tane çadır kent kurduk. Akabinde iki tane konteyner kent kurduk. Buradaki K12 konteyner kentine tam donanımlı konteynırlar verdik.  Bu dönemde deprem bölgesine 7 tane ambulans bağışladık muhtelif hastanelere onlarca kuvöz ve ultrason cihazı da verdik. Şimdi birazdan teslim edeceğimiz gibi X-Ray (Röntgen)  cihazı Ventilatörler, hastanelerin ihtiyacı ne varsa onlara yönelik birçok ihtiyacı gidermeye çalıştık. Ramazan da Ramazan kolileri dağıttık. Onlarca tır yardım malzemesi gönderdik ve bütün bunları yaparken aslında her zaman için arkamızda Rotarynin uluslararası gücü vardı. Bunlar ciddi büyük maliyetlerdi ama dünyadaki bütün Rotary kulüpleri bölgeleri buna destek oldular Şimdi bugün çok anlamlı bir törenle birlikteyiz. Adıyaman Rotary Anaokulu için büyük bir fon gönderen Japon Rotaryanlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.  Bizler ilk gün olduğu gibi her zaman Adıyaman ve deprem bölgesi elimizden ne gelirse yapmaya hazırız, yanınızdayız” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise okul açılışında duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti:
“Bugün açılışını yaptığımız Adıyaman Rotary Anaokulu öğrencilerimizin eğitimi için önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu okulumuzun açılmasına vesile olan Rotarrion kulübünün değerli yöneticilerine yer tahsisi yapan belediye başkanımıza ve bu süreçte emeği katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor depremde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara acil şifalar ve sabrı cemil diliyor, hepinizi saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum.”
Rotary ailesinin Adıyaman için çok şeyler yaptığına dikkat çeken Adıyaman Belediye Başkanı dr. Süleyman Kılınç;”Başta Ferit Başkanım olmak üzere İsmet bey Erdal bey Adıyaman'ın Rotary temsilcileri  hakikaten canla başla çalıştı. Evet Rotary Kulübü hakikaten ilk günden itibaren yanımızdaydı. Bunu birebir hissettik, gördük. Pratiğini de yaşadık. Bize gerek iş makinaları noktasında, eğitim ve sağlık projelerinin yanı sıra kurdukları Proteo Hayvan Hastanesi ile ultrasondan tutun da ameliyathane malzemelerine kadar her şeyi temin ederek memleketimize destek olmaya devam ediyorlar. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız Tabii özellikle bu mahallenin seçilmiş olması, çok kıymetli. Çünkü dezavantajlı insanların yaşadığı fakirlerin çok olduğu, fakirin çok olduğu bir mahalle. Tabii ki anaokulu çok kıymetli beyne şekillenmesinde üç altı yaş arası çok kıymetlidir. Çocuklarımızın burada bir eğitim görmesi bu bölgedeki dezavantajlı insanların burada eğitim görmesi çok çok önemli. Çünkü geleceğimizi onlar ülkenin geleceği onlara bağlı Evet dediğim gibi hava çok sıcak. Siz çok sıcak da bekletmeyin. Tekrar tekrar hoş geldiniz. Tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız.”
AK Parti Adıyaman Millet Vekili Mustafa Alkayiş:”Adıyaman’da depremden sonra her konuda memleketimizin yaralarını sarmak, halkımıza destek olmak adına büyük bir özveri ile çalışan Rotary ailesinene kdar teşekkür etsek azdır. Bizler büyük aileyiz. Yardım edenlerden her zaman razıyız ve onlara teşekkür ediyorum. Okul yapmak, hastane yapmak ve eğitimden sağlığa her konuda memleketimize hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden Rotary ailesine ilimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Rotary Anaokulu bahçesinde düzenlenen törene; Adıyaman Vali Vekili Muhammed Faruk Kazdal, AK Parti Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Tut İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Kaplan, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Rotary 2430. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Teoman Kaynar ve Geçmiş Dönem Başkanı Emre Öztürk ile Canan Ersöz, Samsun Atakum Rotary Kulübü Başkanı Fahrettin Çakırsoy, Guvernör Yardımcısı Celil Kurada, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rüjdan Doğan, Nemrut Rotary Kulübü GD Başkanı Ferit Binzet ile bölge görevlileri, rotaryenler ve vatandaşların katıldı.
Rotary Anaokulu açılışında hep birlikte çocuklarla kurdele kesen Rotaryenler ve Adıyaman Protokolü daha sonra Tut Belediyesi ve Kahta Ziraat Odasına hibe edilen traktörleri teslim ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Protokol Daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulan X-Ray (Röntgen) cihazınının açılışına katıldı.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör