EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-02-2024 11:15   Güncelleme : 16-02-2024 11:15

Rotary’den ‘Geleceğimi Planlıyorum’ projesi

İSTANBUL (PHA) - Bostancı Rotary Kulübü, "Dünyaya Umut Olalım" vizyonuyla yola çıkarak, depremzede ailelerin çocuklarını ve gençlerini hedefleyen "Geleceğimi Planlıyorum" Projesi'ni başlattı.

Rotary’den ‘Geleceğimi Planlıyorum’ projesi

Bu proje kapsamında, Adana, Adıyaman, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi deprem bölgesindeki şehirlerden seçilen 10 lise öğrencisi, İstanbul'da bir hafta boyunca misafir edildi.

Projenin başarıyla tamamlanmasında büyük rol oynayan Bostancı Rotary Kulübü Başkanı Ergün Okay, öğrencilere İstanbul'da unutulmaz bir deneyim yaşatıldığını belirtti. Öğrenciler, üniversiteleri, teknoloji merkezlerini, fabrikaları ve ilgi alanlarına yönelik kurum ve iş insanlarını ziyaret ederek farklı meslek gruplarını yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Bu deneyimler, gençlerin kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı oldu.

Projede yer alan 11. sınıf öğrencilerine "Etkili Kariyer Planlama" semineri de düzenlendi. Seminerde, öğrencilere kariyer yolculuklarında ihtiyaç duyacakları beceri ve yetkinliklerin yanı sıra iletişim kurma konusunda etkili stratejiler ve iş dünyasında rekabet avantajı elde etme konularında bilgiler verildi. Ayrıca, öğrencilere İstanbul'un turistik mekanlarını keşfetme fırsatı da sunuldu.

Projenin gerçekleşmesinde önemli destek veren 2420. ve 2430. Rotary Bölge Kulüpleri'nin ve sponsor kurumların desteğiyle, gençlerin kariyer yolculuklarında vizyonlarının güçlendirilmesi sağlandı. Ayrıca, İstanbul’da üniversite kazanmaları durumunda bursiyerler arasına dahil edilerek, gençlerin hayallerine bir adım daha yaklaşmaları hedeflendi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Bostancı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ergün Okay, projenin başarısında katkı sağlayan 2430. ve 2420. Rotary Bölge Kulüpleri'ne, sponsorlara ve destekçilere teşekkürlerini iletti.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet ise projenin önemine vurgu yaparak, gençlerin geleceklerini şekillendirecek bu tür projelerin her zaman desteklenmesi gerektiğini belirtti. Binzet, projeye katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

Projenin ana sponsorları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mavi, Turkey Hair Clinic yer alırken, yan sponsorlar arasında Celal Döner bulunuyor. Ayrıca, Google Türkiye, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Sonomed, Coca Cola, Koç Sistem, Onko-Koçsel, İTÜ Çekirdek, Schulee Consulting, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi de projeye destek veren kurumlar arasında yer alıyor.

Kaynak : PHA

EditörEditör