YEREL
Giriş Tarihi : 25-10-2023 10:47   Güncelleme : 25-10-2023 10:47

Rotary'den üretici birliğine traktör ve silaj makinesi desteği

ADIYAMAN (PHA) - Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile birlikte yürüttükleri çalışmalar sonrasında Uluslararası Rotary Afet Fonu kullanılarak Adıyaman İli Süt Üreticileri Birliğine bir adet traktör ve süt üreticilerin tarlalarına ektikleri yemlik mısır ve yoncaları biçmek için silaj makinası hibe edildi.

Rotary'den üretici birliğine traktör ve silaj makinesi desteği

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım; ”Depremin ilk gününden buyana Gölbaşı halkına ve belediyemize yardımlarını sürdüren Nemrut Rotary Kulübü çadır, konteyner, mobil tuvaletler ve duşların yanı sıra traktör başta olmak üzere ilçemize birçok destek sağladı. Ben her zaman bizlere destek olan Rotary ailesine teşekkür ediyorum” dedi. 
Adıyaman İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özkan Kılınç: ”Rotary Kulübü gerek belediyelere gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarına sürekli yardımlarda bulundu. Burada ihtiyaçlarımız doğrultusunda bizlere destek oldular. Birliğimize bağlı yaklaşık 350 çiftçimiz bu traktör ve silaj makinasından faydalanacak. Bizim için çok yerinde ve anlamlı bir yardım oldu. Ben Rotary ailesine, emek veren ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet;”Depremden etkilenen ve araç gereçleri hasar gören süt üreticilerinin hayvanlarını beslemek için tarlalarına ektikleri yonca, mısır vb. ürünleri Adıyaman İli Süt Üreticileri Birliğine hibe ettiğimiz traktör ve araç gereçlerin yardımı ile mazot ve şoför desteği birlik tarafından karşılanmak surtiyle üreticilerimize destek sağlayacağız. Umarım çiftçimiz ve üreticilerimiz için bereketli ve hayırlı olur” dedi.    
Gölbaşı ilçesine bağlı Belveren Köyünde düzenlenen teslim törenine Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Adıyaman İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özkan Kılınç, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Bakanı Mehtap Binzet, Nemrut Rotary Kulübü Proje Sorumlusu Ferit Binzet, Nemrut Rotary Kulübü Sekreteri Kerem Oranlı ve süt birliğine bağlı üreticiler katıldı. 
 
 

Kaynak : PHA

EditörEditör