GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 19:52   Güncelleme : 04-02-2024 19:52

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne Avrupa Birliği’nden Ödül

SAKARYA (PHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve iklim dostu projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne Avrupa Birliği’nden Ödül

Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve şehrin adaptasyon sürecini hızlandırmak amacıyla attığı önemli adımlarla "SECAP Uyum Eylem Geliştiricisi Ödülü"ne layık görüldü.

Özellikle çevre ve iklim dostu projeleriyle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde "2023 SECAP Uyum Eylemleri Geliştiricisi" ödülünü aldı. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) kapsamında alınan bu ödül, Büyükşehir Belediyesi'nin iklim değişikliği ile mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi, SECAP Projesi kapsamında sera gazında %40 azaltım taahhüdüyle 2030 yılını hedefliyor. İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü ekibi, 8 ay süren SECAP Kapasite Geliştirme Eğitimi'ni başarıyla tamamlayarak sertifikayı aldı ve "Mavi Kelebek" ödülüyle onurlandırıldı.

Bu başarılar, Sakarya'nın iklim değişikliği ile mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini ulusal ve uluslararası düzeyde kanıtlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Bugün aldığımız bu ödül, Sakarya'nın bu alanda dünyaya örnek olduğunun bir göstergesidir" dedi ve ekibine, organizasyon yöneticilerine ve destekleyen hemşerilere teşekkür etti.

Kaynak : PHA

EditörEditör