EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-02-2024 18:21   Güncelleme : 13-02-2024 18:21

Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı

SAKARYA (PHA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya'da İsviçre Devlet Demiryolları İçin üretilen yeni nesil akıllı demiryolu bakım araçlarının teslim törenine katıldı

Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin son 22 yılında gerçekleştirdiği demiryolu yatırımlarını ve projelerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu ağını genişleterek uluslararası alanda önemli projelere imza attığını belirtti. Ayrıca, yerli ve milli demiryolu endüstrisinin gelişimine de vurgu yaptı.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından bazı önemli noktalar şunlar:

Türkiye'nin son 22 yılında demiryolu ağını genişleterek 10 bin 948 kilometreden 14 bin 165 kilometreye çıkardık. Hızlı tren hatlarını da bu dönemde hizmete sunduk.

2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı ve yol haritamızla, Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Gaziantep, Halkalı-Kapıkule gibi tüm hızlı tren projelerimizi tamamladığımızda 52 ilimize hızlı tren hizmeti vereceğiz.

Türkiye'nin uluslararasındaki en önemli projelerinden biri olan Kalkınma Yolu Projesi ile Güney Asya ve Orta Doğu'yu; Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya yeni bir güzergah üzerinden bağlayacağız.

Türk firmalarının demiryolu sektöründeki başarılarına da vurgu yapan Bakan Uraloğlu, ÖZBİR gibi firmaların uluslararası projelerde önemli rol oynadığını ve ülkemize büyük katkılar sağladığını belirtti.

Türkiye'nin demiryolu endüstrisinde kazandığı tecrübe ile yüksek katma değerli çalışmalara imza attığını ve Türkiye'nin yüzyılına raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer aldığını söyledi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarıyla, Türkiye'nin demiryolu sektöründeki başarıları ve gelecek planları net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Bu açıklamalar, Türkiye'nin demiryolu alanındaki gelişimini ve yerli üretim kapasitesini vurgulayarak, sektördeki ilerlemenin devamını sağlayacak adımların atıldığını gösteriyor.

Kaynak : PHA

EditörEditör