EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-01-2024 23:13   Güncelleme : 23-01-2024 23:13

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25'e çıkıyor - Videolu Haber

ULUSAL (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı bir kez daha güncellendi.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25'e çıkıyor  - Videolu Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ocak ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranının yüzde 49,25'e yükseltildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zammı artış oranının yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya çıkarılmasının ardından, bir ek zam daha yapıldığı bildirildi. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirmesiyle yapılan bu ek zamla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranının yüzde 49,25'e çıkarıldığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına yapılacak ilave yüzde 5 artışı geçtiğimiz hafta açıklamış, böylece artış oranının yüzde 42,6'ya yükseltildiğini belirtmişti. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltileceği ifade edilmişti. Meclis onayının ardından artışların Temmuz ayında tüm emeklilerin maaşlarına yansıtılması hedefleniyor.

Kaynak : PHA

EditörEditör