ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 28-02-2024 11:10   Güncelleme : 28-02-2024 11:10

Takip edilerek durdurulan araçtan uyuşturucu ve tarihi eser çıktı

MALATYA (PHA) - Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği, 25 Şubat 2024 tarihinde saat 11.00 civarında önemli bir operasyona imza attı.

Takip edilerek durdurulan araçtan uyuşturucu ve tarihi eser çıktı

Malatya'nın Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği'nin PTS (Plaka Tanıma Sistemi) üzerinde "Çekme Belgeli Araç" uyarısı alması üzerine, hızla harekete geçen ekipler, söz konusu aracı yakalamak için operasyon düzenledi.

Doğuş Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde gerçekleşen operasyon neticesinde, durdurulan aracın sürücüsü E.Ö.'nün çekme belgesi olmadığı ve ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Aracın yapılan detaylı aramasında, şoför koltuğunun yan kısmında katlanmış kağıt içerisinde 0.70 gram metamfetamin bulundu.

Aracın arka kısmında yapılan aramada ise tarihi eser niteliğinde para ve objelerin bulunduğu poşet ile 2.53 gram Bonzai adı verilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayın ağırlığını ve ciddiyetini arttıran bir diğer unsur ise, bulunan tarihi eserlerin kaçakçılık faaliyetlerine dahil olabileceği endişesi oldu.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla, E.Ö. isimli şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında "Tarihi Eser Kaçakçılığı" ile Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi uyarınca "Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Operasyon, polisin suçla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, kamu güvenliği ve tarihi eserlerin korunması adına alınan önlemler de ön plana çıktı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak : PHA

EditörEditör