ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 27-02-2024 12:28   Güncelleme : 27-02-2024 12:28

Tefeci Operasyonunda 147 şüpheliye işlem yapıldı - Videolu Haber

ULUSAL (PHA) - İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 56 ilde gerçekleştirilen “Kafes-49” operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Tefeci Operasyonunda 147 şüpheliye işlem yapıldı  - Videolu Haber

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tefecilere ve dolandırıcılara yönelik olarak düzenlenen “Kafes-49” operasyonlarında 147 şüpheliye yönelik işlem yapıldığını duyurdu. Açıklamada operasyonun detaylarına ilişkin şu bilgiler verildi:

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İl KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi. Adana’dan Zonguldak’a kadar toplam 56 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, para sahteciliği, resmi ve özel belgede sahtecilik, Vergi Usul Kanununa muhalefet suçları işlediği tespit edildi.

Bu kapsamda Adana’dan Düzce’ye kadar pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarla tefecilere ve dolandırıcılara karşı etkin bir mücadele yürütüldü. Operasyonlarla ilgili detaylı soruşturma ise devam ediyor.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

56 İlde Tefecilere ve Dolandırıcılara yönelik Mali Suç Örgütlerine yapılan eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KAFES-49” operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini ve çeteleri çökertip, tek tek kafesin içine koyacağız.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Batman, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere toplam 56 ilde eş zamanlı olarak “KAFES-49” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda şüphelilerin; Tefecilik, Kamu Kurum ve Kuruşlarının Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık, Kişilere Karşı Nitelikli Dolandırıcılık, İhaleye Fesat Karıştırma, Parada Sahtecilik, Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.”

Kaynak : PHA

EditörEditör