GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-06-2023 14:31   Güncelleme : 13-06-2023 14:31

TMO çiftçi mağduriyetini gideriyor

ADIYAMAN (PHA) - TMO Adıyaman il genelinde iki lisanslı depo ile birlikte 7 alım noktasına ulaşarak, tarihte ilk defa bu kadar çok noktada alım gerçekleştirecek.

TMO çiftçi mağduriyetini gideriyor

Adıyaman’daki tarım camiası çiftçi mağduriyetlerinin giderilmesi için TMO Adıyaman Başmüdürlüğü’nde bir araya gelerek bir toplantı düzenledi.
Toplantıya TMO Adıyaman Başmüdürü Mehmet Barlak, Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kiyas, Adıyaman TMO Başmüdür Yardımcısı Hasan Ulaş, Kahta TMO Ajans Müdürü Mehmet Güler, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe ve Tut Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bozan katıldı.
Bu yıl Adıyaman’da yeterli yağışlar sonucu verimlerde ciddi bir artış görülmekle birlikte TMO tarafından açıklanan fiyatlar da çiftçinin yüzünü güldürdü. Ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle üreticilerin mağduriyetini gidermek adına Ziraat Odası Başkanları, Tarım ve Orman İl Müdürü ile birlikte TMO Adıyaman Başmüdürlüğüyle bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda; Kahta Ajans Amirliği merkezdeki depoda üreticilere ikinci bir alım noktasının daha 15 Haziran 2023 Perşembe günü itibari ile açılmasına karar verildi.
Açılacak bu ekiplerle birlikte TMO Adıyaman il genelinde iki lisanslı depo ile birlikte 7 alım noktasına ulaşacak ve tarihte ilk defa bu kadar çok noktada alım gerçekleştirecek.
Aynı zamanda TMO Adıyaman Başmüdürlüğü yoğunluğa göre Pazar günleri de alım yapacağını duyurdu. Arife günü, bayramın birinci ve ikinci günü tatil ancak üçüncü günü itibari ile alımların kaldığı yerden devam edileceği bildirildi.
TMO’nun tüm bu çalışmaları her zaman olduğu gibi üreticinin yanında olduğunu bir kez daha hissettirdi.  
Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada; “Bu vesileyle desteğini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve başarılı ekibi ile kuruma ivme kazandıran TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a ve Adıyaman TMO camiasına, çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör