GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 15:35   Güncelleme : 11-12-2023 15:35

'TSK, şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti' iddiası yalanlandı

ULUSAL (PHA) - İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile terör örgütü PKK'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili olarak, “TSK, şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti.” iddiası yalanlandı. "Fotoğraftaki bavulun içerisinde, şehidimiz Mehmet Can’ın eşyaları bulunmaktandır." denildi.

'TSK, şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti' iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ile terör örgütü PKK'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili olarak, “TSK, şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti.” iddiası yalanlandı. "Fotoğraftaki bavulun içerisinde, şehidimiz Mehmet Can’ın eşyaları bulunmaktandır." denildi.

Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Can, 24 Temmuz 2023’te Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olmuştu.
Terör örgütü PKK'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafta, “TSK, şehit olan askerin naaşını ailesine bavul içerisinde teslim etti.” şeklinde paylaşım yapılarak dezenformasyon yapılmıştı.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Fotoğraftaki bavulun içerisinde, şehidimiz Mehmet Can’ın eşyaları bulunmaktandır." denilerek, terör örgütlerinin manipülasyonlarına itibar edilmemesi istendi.

Kaynak : PHA

EditörEditör