GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2024 21:49   Güncelleme : 25-01-2024 21:49

Tutdere: Koçali Barajı 20 yıldır seçim malzemesi olarak kullanılıyor

ADIYAMAN (PHA) - CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da gerçekleştirdiği incelemeler kapsamında Ziraat Odası ve KESK Şubeler Platformu'nu ziyaret etti. Ayrıca, TOKİ Örenli İnşaat Sahası ve K13 Konteyner Kent'te de detaylı bir inceleme gerçekleştirdi.

Tutdere: Koçali Barajı 20 yıldır seçim malzemesi olarak kullanılıyor

Tutdere, ziyaretlerinde öncelikle Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan ve oda üyeleriyle bir araya gelerek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Adıyaman'da tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunlara dikkat çeken Tutdere, özellikle tütün ve badem yetiştiriciliği, deprem sonrası hayvan yetiştiricilerinin karşılaştığı sıkıntılar ve sulama projelerinin hayata geçmemesi gibi konuları gündeme getirdi. Tutdere, tütünle ilgili olarak iktidarın uyguladığı politikaları eleştirerek, yerli tütün için yeni bir yönetmelik hazırlanması gerektiğini ve çiftçilerin büyük kartellerin etkisi altında bırakılmaması gerektiğini belirtti. Tutdere, “Mayamızda tütün var. Tütünle ilgili olarak iktidarın uyguladığı politikalar yanlış. Öncelikle bu ülkede yetişen ürüne hapis cezası kaldırılmalı, uluslararası firmalara uygulanan tütün politikaları ile yerli tütüne uygulanan politikalar birbirinden ayrılmalı, yerli tütün için yeni bir tütün yönetmeliği hazırlanmalı. Tütün Üst Kurulu sözleşme yaparken çiftçiyi koruma altına almalı, sarmalık tütünde yaşanan sözleşme sorunu giderilmeli. Çiftçi büyük kartellerin insafına terk edilmemeli." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Adıyaman'ın sulama konusundaki ciddi problemlerine de değinen Tutdere, Atatürk Barajı'nın bulunduğu bölgede tarım arazilerinin büyük bir kısmında kuru tarımın yapılmasını eleştirdi. Sulama projelerinin uzun süredir gerçekleştirilememesi ve Koçali Barajı'nın seçim malzemesi olarak kullanılmasını da sert bir dille eleştiren Tutdere, iktidarın bu konularda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Tutdere, sulama sorunu ile ilgili olarak, “Adıyaman’ımızda maalesef sulama konusunda da ciddi problemlerimiz var. Atatürk Barajının yanındayız ama tarım arazilerimizin yüzde 87’sinde kuru tarım yapılıyor. Bu, iktidar için utanılacak bir durum. Çocukluğumuzdan beri gerçekleştirilmeyen sulama projeleri de bir başka sorun. Koçali Barajı 20 yıldır seçim malzemesi olarak kullanılıyor ama sonuç yok.” diye konuştu.

Milletvekili Tutdere, aynı zamanda KESK Şubeler Platformu'nu ziyaret ederek, sağlık ve eğitim alanlarındaki sorunlarla ilgili bilgi aldı. Tutdere, Adıyaman'ın sesi olacaklarını belirterek, Meclis'te sağlık ve eğitim alanlarındaki sorunlara dikkat çekeceklerini ifade etti.

Son olarak, TOKİ Örenli İnşaat Sahası ve K13 Konteyner Kent'in inşaat alanlarını ziyaret eden Tutdere, konteyner kent şartları hakkında bilgi alarak vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Kaynak : PHA

EditörEditör