EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-02-2024 10:12   Güncelleme : 25-02-2024 10:12

USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç: Türkiye-Irak Ekonomik Köprüsü Güçleniyor

ANKARA (PHA) - Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Erbil'de bir dizi önemli ziyarette bulundu.

USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç: Türkiye-Irak Ekonomik Köprüsü Güçleniyor

Kılıç, bu kapsamda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Müteahhitler Birliği Federasyonu Başkanı Rizgar J. Kareem ile bir araya geldi.
Güçlü ekonomik bağlar ve yeni iş birlikleri
Ziyaretlerin odağında, Türkiye ve Irak arasındaki ekonomik köprüyü daha da sağlamlaştıracak yeni iş birlikleri ve ortak projeler yer alıyor. USİAD Genel Başkanı Kılıç, görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari ve sanayi alanındaki iş birliğinin genişletilmesi konularını ele aldı.
İki ülke arasında derinleşen ilişkiler
Kılıç, yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Irak, tarih boyunca derin bağlarla birbirine bağlı olmuş iki ülkedir. Biz de USİAD olarak bu bağları daha da güçlendirme ve karşılıklı ekonomik fayda sağlayacak projelerle iki ülke arasında köprü olma görevini üstlenmeye devam ediyoruz," dedi.
Karşılıklı yatırım fırsatları
Erbil'deki görüşmeler, aynı zamanda iki ülke arasındaki yatırım fırsatlarını ve potansiyel iş birliklerini de gündeme getirdi. Kılıç ve Kareem, özellikle inşaat ve müteahhitlik sektörlerindeki iş birliği olanaklarını değerlendirerek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da derinleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.
Geleceğe yönelik umutlar
USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç'ın Erbil ziyaretleri, Türkiye ve Irak arasında ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesine yönelik umutları artırırken, iki ülke arasındaki iş birliğinin yeni ufuklara taşınması için sağlam bir temel oluşturuyor. Bu ziyaretler, her iki ülkenin de karşılıklı yarar sağlayacak ekonomik iş birliklerine olan açık niyet ve taahhüdünü bir kez daha teyit etmiş oldu.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör