KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-07-2023 15:52   Güncelleme : 05-07-2023 15:52

Usta sanatçı Karadağ, 6 Şubat depremindeki açı tabloyu seslendirdi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyamanlı Ulusal Ses Sanatçısı Mahmut Karadağ, daha önce seslendirdiği "La Ne Hoştu Eskiden" eserinin ardından Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde en çok yıkıma neden olan Adıyaman'da yaşanan açı tabloyu seslendirerek "Umutlarım Yarım Kaldı" dedi.

Usta sanatçı Karadağ, 6 Şubat depremindeki açı tabloyu seslendirdi

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde 11 ilin yanı sıra Adıyaman'da da büyük yıkıma neden olurken açı tabloyu ise Adıyamanlı Ulusal Ses Sanatçısı Mahmut Karadağ, seslendirerek yürekleri dağladı.
İdris Nebi Açıl'ın yazdığı La Ne Hoştu Eskiden şarkısının ardından yine ilke imza atan ve söz müzik Mahmut Karadağ'a ait olan 6 Şubat depremini anlatan "Umutlarım Yarım Kaldı" parçası yakında dijital platformlarda yerini alıyor.
Sözü ve müziği Adıyamanlı Mahmut Karadağ’a ait olan ‘Umutlarım Yarım Kaldı’ adlı eser, 8 Temmuz Cumartesi günü dinleyicileriyle buluşacak. 
"Kaybettiğimiz hemşehlerimizin anısına bu ağıdı yazıp kaleme döküp seslendirdim"
Daha önce Adıyaman’ın kültürünü ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerini sözlere dökerek seslendirdiğini söyleyen ve 3 ay gibi sürede sözlerini yazdığını aktaran Mahmut Karadağ,"Öncelikle asrın felaketinde kaybettiğimiz binlerce hemşerimize Allahtan rahmet kalanlara sabırlar diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. İnşallah en yakın zamanda eski günlerimize döneriz.  Depremi bende tüm Adıyamanlı hemşerilerim gibi yaşadım. Akrabalarımı, arkadaşlarımı kaybettim. Hepimiz için zor bir dönemdi. Kaybettiğimiz hemşehlerimizin anısına bu ağıdı yazıp kaleme döküp seslendirdim. Mezarlıklarda; Gelin olacak bacılarımızın gelinlikleri, kardeşlerimizin damatlıkları, yarım kalan birçok anılarını anlatan simgeler var. Bu durum beni çok etkiledi. Bundan ötürü bu ağıtı kaleme aldım. Deprem acısını yaşayan herkesin duygularına bir nebze de olsa tercüman olmaya çalıştım. Birde bu ağıdımızla ilgili bir klip çalışması hazırladık. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Seslendirmiş olduğum ağıt nasip olursa 8 Temmuz Cumartesi dinleyicilerimizle buluşacak, eserimizi tüm ulusal yayınlarda, sosyal medya platformlarında paylaşacağız. Tüm Adıyamanlılardan bu esere destek olmalarını rica ediyorum"dedi. 
 

Kaynak : PHA

EditörEditör