SİYASET
Giriş Tarihi : 31-12-2023 12:57   Güncelleme : 31-12-2023 12:57

Yılın son anketinden Yalçın Akarslan ismi çıktı

ADIYAMAN (PHA) - Temas strateji merkezi tarafından 'Halkın Seçimi' temasıyla yapılan ve Adıyaman Sincik İlçesi AK Parti aday adayları arasında, zorunlu telefon teyitli anketin sonucu açıklandı. Yalçın Akarslan yüzde 49, Kadir Altıntel yüzde 32, Selim Avcı yüzde 19 oy aldı.

Yılın son anketinden Yalçın Akarslan ismi çıktı

Temas strateji merkezi tarafından 'Halkın Seçimi' temasıyla yapılan ve Adıyaman Sincik İlçesi AK Parti aday adayları arasında, zorunlu telefon teyitli anketin sonucu açıklandı. Yalçın Akarslan yüzde 49, Kadir Altıntel yüzde 32, Selim Avcı yüzde 19 oy aldı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesi AK Parti'ye rekor oranda oy çıkması ile tanınıyor. Bu nedenle de AK Parti'nin Sincik Belediye Başkan Adayı'nın kim olacağı ve yeni bir rekor kırıp kıramayacağı merak ediliyor. AK Parti içerisindeki yarışta Sinciklilerin tercihi Mart 2024 yerel seçimleri için Yalçın Akarsla olurken, AK Parti Genel Merkezi'nden yeni yılın ilk haftasında aday isimlerinin açıklanması bekleniyor.

"Yalçın Akarslan Kimdir?"

Gazeteci / Televizyon Program Sunucusu Yalçın Akarslan Adıyaman ilinin Sincik ilçesine bağlı Taşkale köyünde dünyaya geldi. 2004 tarihinde Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü kazandı. Gazeteciliğe olan ilgisiyle 2004 tarihinde Adıyaman Medyaulus Gazetesini kurdu. Basın hayatını 2013 tarihinde Adıyaman'ın bölgesel gazetesi olan Haberdar Gazetesinde Genel Müdür olarak sürdürdü. Çeşitli akademi kuruluşları tarafından Radyo- Televizyon, Teknik Yayın ve Yapım Uzmanlığı, İş Hukuku, haberleşme sistemleri uzmanlığı eğitimlerini aldı. Basın hayatına Adıyaman Gazeteciler Cemiyetinde devam eden Akarslan Cemiyet bünyesinde faaliyet gösteren D2TV yayın platformunda Programlar sorumlusu olarak idarecilik yaptı. Adıyaman'da kurulan ulusal televizyon kanalı Gözde Tv'de Memleket Masası adlı siyasi televizyon programının da moderatörüdür. Yalçın Akarslan Sincik'e yerleşmeden önce Adıyaman Merkez ve Kâhta'da ikamet etmiş Kâhta (Anakademe) Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeliği, Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Ak Parti İlçe Başkan yardımcılığı gibi görevlere getirilmiştir. Yalçın Akarslan Sincik ilçesinde TOKİ Sitelerinde ikamet etmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak : PHA

EditörEditör