ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 14-02-2024 13:52   Güncelleme : 14-02-2024 13:52

Zabıta ve polisten okul güvenliği denetimi - Videolu Haber

ŞANLIURFA (PHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından okullar bölgesinde şok denetimler yapıldı.

Zabıta ve polisten okul güvenliği denetimi  - Videolu Haber

Denetimler kapsamında okul servisleri ve okul çevreleri kontrol edilirken, okullara yakın bakkallarda mercek altına alındı. Zabıta ekipleri, Okul çevrelerindeki bakkallarda son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürüne el koydu.
Türkiye genelinde okul ve trafik güvenliğinin arttırılmasına yönelik İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Şanlıurfa’daki okul bölgelerinde denetimler yapıldı. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta ekipleri ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından okullar bölgesinde denetime çıktı.
İlköğretim ve Ortaöğretim ikinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, çocukların ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan denetimlerde okul çevrelerinde denetimler yapıldı.
Okul servislerinin denetlendiği çalışmalar kapsamında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan servis sürücüleri uyarıldı. Okul servislerinde ayrıca bulundurulması zorunlu olan alet ve teçhizatlar görevliler tarafından tek tek kontrol edildi. 
Zabıta ve Polis, okul servisi yönetmeliği kurallarına uymayan bazı servis sürücülerine uyarılarda bulundu. Daha fazla yolcu almak için araç içerisine konulan ek bank koltukların  kaldırılması istenildi. Araçlarda bulunması zorunlu olan teçhizatları bulunmayan servis sürücülerine bir haftalık süre verildi. Bir hafta süre içerisinde eksik malzemelerini tamamlamayan sürücülere cezai işlem uygulanarak araçlar trafikten men edilecek.
Zabıta ekipleri okul çevrelerinde bulunan bakkalları da denetledi. Okul çevrelerinde bulunan bakkallarda yapılan denetimlerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne el konuldu. Tarihi geçmiş ürünlerin satışını yapan işletmelere cezai işlem uygulanırken el konulan ürünler imha edilmek üzere Zabıta Daire Başkanlığına götürüldü.
Halk sağlığını korumaya yönelik Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör