EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-08-2023 14:29   Güncelleme : 27-08-2023 14:29

Adıyaman'da 'Bir Kitapta Benden' projesinde çocuklara kitap dağıtıldı

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da, "Bir Kitapta Benden" Projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin destekleri ile K-10 Konteyner Kentte kurulan konteyner kütüphanenin açılışı ve kitap dağıtım töreninde konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, Kültürel ve sosyal etkinliklerin, travmatik deneyimlerin üstesinden gelmede en etkili yöntemin kütüphane olduğunu söyledi.

Adıyaman'da 'Bir Kitapta Benden' projesinde çocuklara kitap dağıtıldı

"Asrın Felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde en çok yıkımın olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da depremzedeler için kurulan Konteyner Kentlerle vatandaşların yaşam kalitelerinin arttırılması için çalışmalar devam ediyor.
"Bir Kitapta Benden" Projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin destekleri ile K-10 Konteyner Kentte kurulan konteyner kütüphanenin açılışı ve kitap dağıtım törenine Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, K-10 Konteyner Kent Sorumlu Kaymakamı Davut Aykaç, TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse,  STK temsilcileri ile konteynerde kalan depremzedeler ve çocuklar katıldı.
Adıyaman Valiliği himayesinde, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından yürütülen 'Bir Kitap da Benden' projesi kapsamında, Adıyaman'da konteyner kentte açılan kütüphanede çocuklara kitap dağıtıldı.
Adıyaman Valisi Osman Varol, derneğin Yeni Otogar yanında bulunan konteyner kentte düzenlediği açılışta, okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuk ve gençlerin sosyal yaşama uyumlarının kolaylaştırılması için bu projenin kente kazandırılmasından dolayı ilgililere teşekkür etti.
"Kütüphanelerimizin uğradığı her noktada büyük ilgiyle karşılandığı için müsterihiz"
Programda bir milyon kitabı çocuklarla buluşturmayı hedeflediklerini aktaran Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ekrem Erdem,"İstedik ki deprem bölgesinde yetişen yeni nesillerimiz dilimizi ve kültürümüzü en güzel şekilde yansıtan edebi ve bilgilendirici kitaplarla buluşsun. Bağış kampanyası yoluyla Genel Merkez ve şubelerimizce toplanan kitapları, iki gezici kütüphane aracılığıyla depremden etkilenen 11 ilimizdeki çocuklara ve gençlere hediye etmek suretiyle aktarmış olduk. Kütüphanelerimizin uğradığı her noktada büyük ilgiyle karşılandığı için müsterihiz. Bu ilgiden ve hediye kitap sevincinden anladığımız, önemli bir boşluğu doldurduğumuzdur."dedi.
"Kültürel ve sosyal etkinliklerin, travmatik deneyimlerin üstesinden gelmede ne kadar etkili olduğunu biliyoruz."
Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise şunları söyledi:
"Konteyner kentlerde yaşayan çocuklar ve gençler için kitapla buluşma ve kültürel aktivitelerin desteklenmesi amacıyla Adıyaman Valiliği himayesinde, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde bir girişim başlatıldı. Bu girişim kapsamında çeşitli konteyner kentlerde konteyner ve çadır kütüphaneleri kuruldu. Bu kütüphaneler, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla mobilyaları, kitapları ve diğer donanımlarıyla birlikte hayata geçirildi.
Konteyner kentlerimizdeki çocuklarımız ve gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz bu kütüphane projeleri, sadece kitapların değil, umudun ve geleceğin inşasına olan katkımızı temsil ediyor. Kültürel ve sosyal etkinliklerin, travmatik deneyimlerin üstesinden gelmede ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bu kütüphaneler sadece bilgiye değil, aynı zamanda psikososyal iyileşmeye de hizmet edecek. Adıyaman Valiliği başta olmak üzere Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ve bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. "Bir Kitap da Benden "Kampanyası için TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem’e ve "Enkaz Kütüphanesi" projesini destekleyen Adıyamanlı gençlerimize minnettarız. Kütüphanelerimiz, sadece kitapları barındırmakla kalmayacak, aynı zamanda bilgiye açılan kapılar olacaktır."
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Vali Varol ile Erdem, daha sonra çocuklara kitap dağıttı.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör