EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-10-2023 11:29   Güncelleme : 05-10-2023 11:29

ADYÜ TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Bozgeyik tarafından hazırlanan Kanser Araştırma Projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 1001 programı altında açılan “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

ADYÜ TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

Adıyaman Üniversitesi’nin yürütücü kurum olduğu, Gaziantep Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında; kanser hücrelerinin açık hedef haline getirilerek, doğal öldürücü hücreler tarafından tanınırlığının arttırılması hedefleniyor. 
“SIRPα Geni Knock-Out Edilmiş Kordon Kanından Türevli Nk Hücrelerinin Primer Küçük Hücre Dışı Akciğer Kanseri Hücreleri Üzerindeki Sitotoksik Etkisinin Araştırılması” adlı projenin kanser immünoterapisi açısından büyük umut vaad ettiğinin belirten Dr. Bozgeyik, “Kanser hastalığının tedavisi noktasında önemli bir misyon üstleneceğine inandığımız projemizin umut vaad ettiğini görmekteyiz. İnsanlığa faydalı bir çalışmanın altına imza atmış olmanın memnuniyeti ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Proje yürütücüsü öğretim üyemizi ve proje ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör