ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 07-03-2024 17:24   Güncelleme : 07-03-2024 17:24

Arsa dolandırıcılarına operasyon - Videolu Haber

SAKARYA (PHA) - Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçuyla ilgili önemli bir adım atıldı.

Arsa dolandırıcılarına operasyon  - Videolu Haber

İnternet siteleri üzerinden arsa satışı yapmak isteyen vatandaşların ilanlarını kopyalayıp, sahte ilanlarla iletişime geçerek kapora talep eden ve bu şekilde farklı illerde ikamet eden 65 vatandaşı 3 milyon 200 bin TL dolandırdıkları belirlenen şüpheliler hedef alındı.

Sakarya merkezli olmak üzere Samsun, Diyarbakır ve Ankara illerinde toplamda 12 şahıs, eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda ise suçta kullanılan çok sayıda cep telefonu ve sim kart ile birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 28 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 5'i adli kontrol tedbiri uygulanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu operasyonla birlikte, suç ve suçlularla mücadele konusundaki kararlılık vurgulanarak, benzer nitelikli dolandırıcılık olaylarına karşı devam edecek olan çalışmaların önemine dikkat çekildi.

Kaynak : PHA

EditörEditör