SİYASET
Giriş Tarihi : 21-01-2024 18:29   Güncelleme : 21-01-2024 18:29

Ayyüce Türkeş: 2028'de Türkiye'yi İYİ Parti yönetecek - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - İYİ Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Teşkilat Buluşması ve Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'na katılan İYİ Parti Adana Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş Taş, 2028'de İYİ Parti'nin Türkiye'yi yöneteceğini ifade etti.

Ayyüce Türkeş: 2028'de Türkiye'yi İYİ Parti yönetecek  - Videolu Haber

Toplantıda yapılan açılış konuşmasında, Türkeş, "Hür ve müstakil olarak seçmenin karşısına çıkma kararı aldık. 2028'de ülkeyi biz yöneteceğiz" dedi.

Stratejik İstişareler: İYİ Parti'nin Yol Haritası Çiziliyor

Adıyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya İYİ Parti'nin önemli isimleri katıldı. Türkeş'in yanı sıra İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Genel Başkan Başdanışmanı Ali Siraci Gökdemir, İYİ Parti GİK üyesi Emin Yetim, İYİ Parti 8. Bölge Koordinatörü Ahmet Çabukel ve birçok ilçe başkanı ile partili de toplantıya iştirak etti.

İYİ Parti'nin Kararı: Hür ve Müstakil Seçmenin Karşısına Çıkmak

Ayyüce Türkeş Taş'ın yaptığı konuşmada, İYİ Parti'nin 2028 seçimlerine "hür ve müstakil" olarak girecekleri kararı vurgulandı. Türkeş, geçmiş seçimlerde ittifakların gölgesinde kaldıklarını ve kendi projelerini seçmene yeterince anlatamadıklarını belirterek, "2028'de İYİ Parti olarak Türkiye'yi biz yöneteceğiz" dedi.

Bölgesel İstişare: Antep, Adana, Adıyaman, Urfa Bölgesi

Toplantıda, Türkiye'nin 10 bölgeye ayrıldığı ve bu bölgelerde İYİ Parti'nin stratejisinin belirlendiği ifade edildi. Ayyüce Türkeş Taş, Antep, Adana, Adıyaman ve Urfa bölgesinde yapılacak çalışmaları ve seçim stratejilerini paylaşmak üzere Adıyaman'da bulunduklarını belirterek, teşkilatların görüş ve önerilerini dinleyip, bu seçimde daha başarılı olmak adına bir yol haritası çizmeye geldiklerini ifade etti.

İYİ Parti istişare toplantısında, İl Başkanı Ahmet Türk'ün yaptığı açılış konuşması öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Adıyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Konferans Salonunda gerçekleşen Genişletilmiş Teşkilat Buluşması ve Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda konuşan Adana Milletvekili ve İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş Taş," Hür ve müstakil olarak seçmenin karşısına çıkma kararı aldık. 2028'de ülkeyi biz yöneteceğiz" dedi.

Ayyüce Türkeş Taş konuşmasında şunları söyledi:

"İYİ Parti'nin karar organı olarak bu seçimde Mayıs seçimlerinden istediğimiz sonucu elde etmemenin neden elde edemediğimizin analizini yaptıktan sonra, bu seçim, İYİ Parti'nin stratejisi ne oluru kendi aramızda tartışıp değerlendirmemizin sonucunda yaptığımız oylamanın da tabii ki sonucunda İYİ Parti'nin bundan sonra, bu seçimle beraber hür ve müstakil seçmenin karşısına çıkmasının gerekliliğini fark ettik.

Bu kararı alıp, bu seçimlere hür ve müstakil giriyoruz, iyi, hür ve müstakil giriyoruz. Öncelikle İYİ Parti 6 yaşında bir parti. Biz gerçekten Türkiye'de yaşanan sıkıntının, Türkiye'de yaşayan insanların içinde bulunduğu çaresizliğin, emeklinin yaşadığı nefes alamama durumunu, gençlerin ben nasıl bu ülkeden kaçıp hayatımı kurtarayım, endişesini taşıdığını üzülerek takip ediyoruz. Memurumuzun yaşadığı durumu, atanamayan öğretmenlerimizin durumunu daha saymakla bitmeyen her türlü problemin farkındayız.

14 Mayıs seçimlerinden önce de farkındaydık. Bunlarla ilgili çok güzel projeler de geliştirdik. Hali hazırda elimizde ama şunu fark ettik, biz seçmene kendimizi, kendi projelerimizi onlar için neler yapacağımızı anlatamadık. Onlara yeteri kadar bilgi veremedik. Çünkü ittifak şemsiyesi adı altında biz geride kaldık, gölgelendik, perdelendik, başka şeyleri anlatmak omuzlarımıza yüklendi. Dolayısıyla biz iyi parti olarak seçmenini ikna etmediği etmeye zorlandık, kendimizi göstermedik.

O yüzden biz şimdi diyoruz ki, biz İYİ Parti olarak bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin güzide vatandaşlarını hak ettiği, hayat standartlarına kavuşturmak, emekliye rahat nefes aldırabilmek, gençleri ben Türkiye'de yaşamak için ya da bu ülke için ne yapabilirimi düşünsün, üniversiteyi okuyup mezun olduğunda iş bulma kaygısı olmasın, ara meslekler de olsun. Çiftçi rahat nefes alsın, ürününü eksin biçsin, hayatını rahat idame ettirsin. Bunların önünü açabilmek için diyoruz ki, biz İYİ Parti olarak yoldayız.

Biz İYİ Parti olarak kazanacak iddialı adaylarla bu seçime giriyoruz. O yüzden hepinizden destek bekliyoruz, iddialıyız. Bu seçimi kazanacağız. Türkiye genelinde beklenenin üstünde bizden beklenenin üstünde oy alacağız. Bunu görüyoruz, hissediyoruz inşallah 2028'de İYİ Parti olarak Türkiye'yi biz yöneteceğiz diyoruz.

Bu doğrultuda da biz genel merkez olarak ne yapalım diye düşündüğümüzde yine bir kendimiz strateji belirledik. Türkiye'yi yaklaşık 10 bölgeye böldük. Benim ve arkadaşlarımın bulunduğu, böyle çalışması gerektiği bölge de işte Antep, Adana, Adıyaman, Urfa bölgesi. Biz burada gelip teşkilatlarımızla buradaki vatandaşlarla buluşup onları dinleyip bu seçimleri nasıl gidebiliriz, ne yapabiliriz işte Adıyaman özelinde seçime nasıl katkı sağlanabilir, siz ne düşünüyorsunuz? Bunları dinleyip burada bizim duymamız gereken Genel Merkezin duyması gereken neler var? Onları sorup bir istişare toplantısı yapalım diye böyle toplantılar düzeldik. Bu düzenlemede bugün de tekrar bu toplantı için buradayız. Aranızdayız.

Biz genel merkez ekibi olarak sizi dinlemeye sizinle istişare etmeye. Bu seçimde Adıyaman'da İYİ Parti nasıl daha başarılı olur diye yol haritalarımızı çizmeye geldik.

Kaynak : PHA

EditörEditör