SAĞLIK
Giriş Tarihi : 03-03-2024 22:49   Güncelleme : 03-03-2024 23:02

Başkan Çelik, siyasilere çağrıda bulundu: Tıp Fakültesi Hastanesi'nin planlanmasını talep ediyoruz - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Sağlık- Sen Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, "Siyasetçilerimizin girişimleri sonrası müjdesi verilen şehir hastanesi projesinde veya alternatif olarak, Adıyaman Üniversitesinin ilimiz sağlık alanında geleceğini inşa edecek olan en az 200 yataklı bir Tıp Fakültesi Hastanesinin planlanmasını talep ediyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Başkan Çelik, siyasilere çağrıda bulundu: Tıp Fakültesi Hastanesi'nin planlanmasını talep ediyoruz  - Videolu Haber

Sağlık- Sen Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısına, AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu, Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Demir,  Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Diyanet Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, Bayındır Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Osman Çelebi,  İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Osman Aydın, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Mustafa Kutlu, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Ali Kaplan, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Mehmet Tepe, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet Sağlık, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ramazan Çatan, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Şeyh Mehmet Turan, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr.Osman Küçükçelepçe, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Mehmet Şirik, Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Fetli Emre Kılıç, Samsat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Osman Sonuç, Sincik İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Mehmet Çelik, Sağlık- Sen ilçe başkanları, temsilciler, kadın ve gençlik komisyon üyeleri katıldı.
Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ilk olarak İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun okunmasının ardından Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olan Hafız Bilal Demir'in tarafından okunan Kuranı Kerim Tilavetinin ardından 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için dua edildi.
Açılış konuşmaların ardından ilk olarak kürsüye çıkan Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, 6 Şubat depremi sonrası gülmenin değil, konuşmanın ve nefes almanın dahi zor olduğu çok zor zamanlardan geçtiğini söyledi.
"Güçlü bir Türkiye’nin neler yapabildiğini Azerbaycan Karadağ’da gördük"
Türkiye olarak daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, daha güçlü olmak gerektiğini ve ufukta bekleyen insanlara yalnızca dua ile değil, fiili olarakta destek olabilmek için diyen Çelik,"Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, değil gülmenin, konuşmanın ve nefes almanın dahi zorlaştığı çok zor zamanlardan geçtik. 6 Şubat asrın felaketi depremde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız başta olmak üzere, vefat eden tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.
Tabi bir yandan da bizim imtihanlarımız devam ediyor. Hemen yanı başımızda nice evsiz kalan Filistinli kardeşlerimiz var, nicesi öksüz ve yetim kalmış Gazzeli kardeşlerimiz var. Biraz daha ötede zalim Çin’in işkenceleri altında, inim inim inleyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz var. O mazlum ve mahzun çocuklar geliyor gözümün önüne, kahroluyorum. Onların yaşadığı sıkıntılar, biz Müslüman kardeşlerinin ve hatta tüm insanlığın imtihanı aynı zamanda. Bizim daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz gerekiyor ki o mazlum milletlere yardım elimizi uzatabilelim. Türkiye olarak daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, daha güçlü olmalıyız ki, gözleri ufukta bizi bekleyen insanlara yalnızca dua ile değil, fiili olarakta destek olabilelim. Çünkü bu zulümler ve haksızlıklar yeni başlamadı biliyorsunuz. Ama Türkiye’miz, daha yeni yeni kendi ayaklarının üzerinde durup, kabuğunu kırmaya başladı. İşte tamda bu noktada Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bizler de bu mücadeleye katkı vermeye çalışıyoruz. Daha güçlü bir Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in, daha güçlü sivil toplum kuruluşlarının, daha güçlü bir Türkiye idealine katkıda bulunabileceğine inanıyoruz. Güçlü bir Türkiye’nin neler yapabildiğini Azerbaycan Karadağ’da gördük, Rusya Ukrayna savaşında ve tahıl krizinde gördük.  Her türlü kriz anında, Dünya gözlerini Türkiye’ye çevirmiş durumda. Bizlerde bu güvene layık olmak ve hizmet etmek adına çalışıyoruz."dedi.
"Sağlık-Sen Adıyaman Şubemiz bugün itibariyle 3512 üye sayısına ulaşmıştır"
"Teşkilatımızın tam desteğiyle 1253 yeni üye girişi yapılarak, Sağlık-Sen Adıyaman ailemiz bugün itibariyle 3512 üye sayısına ulaşmıştır." diyen Başkan Çelik, "Yerelden Evrensele, Soylu Bir Mücadele” iddiamıza yakışır şekilde davamızı sürdürmeye, gayret gösteriyoruz. Sizlerin de yakından şahitlik ettiği üzere Sağlık-Sen Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımızın yeni dönemdeki çalışmalarının,  ağırlık merkezini de bu çalışmalar oluşturuyor. Sağlık-Sen Ailemiz, her zaman ki gibi büyümesini sürdürüyor.
İlimiz özelinde ise; deprem sonrası 812 Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanı üyemiz il dışına tayin ile gitmiştir. İlimize yeni atama ile gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımız ile birlikte; son aylarda teşkilatımızın tam desteğiyle 1253 yeni üye girişi yapılarak, Sağlık-Sen Adıyaman ailemiz bugün itibariyle 3512 üye sayısına ulaşmıştır. Bu başarı; emek veren, ter akıtan, pandemide, depremde, gece gündüz demeden, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yanında olan siz değerli teşkilatımızın başarısıdır. Buradan bir kez daha siz değerli teşkilatımızı kutluyor ve emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Genel Merkezimizin öncülüğünde; Sağlık Sen Marka olma yolunda büyük bir adım atmış durumda; otelleriyle, kreşleriyle, marketleriyle, hukuk ve mevzuat birimleriyle, güçlenen kurumsal iletişimiyle ve eğitim faaliyetleriyle daha da büyüyerek yukarıya doğru ivme yakalamış durumda. Sağlık-Sen markası, artık yalnızca üyelerini değil, ailelerini, yakınlarını ve hatta tüm vatandaşlarımızı, kuşatıcı bir marka olma yolunda, emin adımlarla ilerlemektedir."şeklinde sözlerini ekledi.
"Yenilikçi fikirleriyle sosyal sendikacılık yolunda çığır açarak"
Sağlık-Sen'in sosyal çalışmalarını sıralayan Çelik,"Sağlık Sen üyesi olsun veya olmasın gecenin üçünde Ankara’ya il dışından hasta götüren 112 çalışanımız gönül rahatlığıyla ücretsiz bir şekilde Sağlık Sen otellerimizde kalıp dinlenebiliyorsa; kendisi veya yakını Sağlık-Sen taksiden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorsa; göz bebeği yavrusunu kreşlerimize gözü kapalı emanet edebiliyorsa bunlar bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Yenilikçi fikirleriyle sosyal sendikacılık yolunda çığır açarak, bu kalıcı eserleri bizlere kazandıran Sayın Yasin Barutçu Başkanımız nezdinde Genel Merkezimize çok teşekkür ederim."dedi.
"200 yataklı bir Tıp Fakültesi Hastanesinin planlanmasını talep ediyoruz"
Kentin sağlık alanındaki geleceğini inşa edecek olan 200 yataklı bir Tıp Fakültesi Hastanesinin planlanmasını talep eden ve sağlık çalışanları için taleplerini sıralayan Başkan Çelik,"Malumunuz olduğu üzere yerel seçim atmosferindeyiz. Aramızda çok kıymetli Vekilimiz, siyasetçilerimiz ve belediye başkan adayı var. Sizlerin de desteğiyle bu süreçte siyasetten taleplerimizin dozunu artırmış bulunuyoruz.
Önümüzde ki günlerde açılması planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin açılması ile birlikte şehrin tüm sağlık hizmetinin bir bölgede verilecek olması ile birlikte bölgede artan trafik, otopark, misafirhane ve trafiği hafifletecek alternatif yolların biran evvel planlanıp, hizmete açılması,
yapımına başlanan 150 yataklı devlet hastanesinin ivedi bir şekilde bitmesini temenni ediyor, kıymetli vekillerimizin ve siyasetçilerimizin girişimleri sonrası müjdesi verilen şehir hastanesi projesinde veya alternatif olarak, Adıyaman Üniversitesinin ilimiz sağlık alanında geleceğini inşa edecek olan en az 200 yataklı bir Tıp Fakültesi Hastanesinin planlanmasını talep ediyoruz. Sayın Belediye Başkanı adayımızdan; sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarımızın belediye otobüslerinden kalıcı olarak indirimli faydalanmasını ve belediyemize ait sosyal tesislerden de kalıcı olarak indirimli faydalanmaları hususunda gerekli çalışmaların yapılmasını,
Ayrıca asrın felaketi deprem sonrası ilimizdeki konut sayısı maalesef gerilemiş ve bu durum kira fiyatlarında artışa sebep olmuştur. Deprem sonrası özelliklede kiracı olan ve ev bulmakta zorlanan Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımız başta olmak üzere Adıyaman halkının faydalanabileceği bir Sosyal Konut Projesinin hayata geçirilmesini talep ediyoruz.
Toplantımıza katılım sağlayarak, sahadan tarafımıza iletilen ve tespit ettiğimiz sorun ve taleplerimize kayıtsız kalmayacağınızı bildiğimiz için şimdiden teşekkür ederim..
Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz ve bununla guru duyuyoruz. Teşkilatımızdan aldığımız güçle mücadelemize devam edeceğiz.
Bu vesileyle sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çoğunu çözüme kavuşturacak kazanımlar elde eden, gecesini gündüzünü teşkilatımıza adayan, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen, Adıyaman’ımızın gururu değerli büyüğümüz Sayın Yasin Barutçu başkanımıza hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz Genişletilmiş İl Divan toplantımızın, hayırlara vesile olmasını diler, Pazar gününüzü bizlere, teşkilatımıza ayırıp divana teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım"dedi.
"Bizleri birbirimize bağlayan bir aidiyet duygusu var"
Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir'in selamlama konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu," Deprem şehitlerimiz ve Filistin deki şahitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak, insanlık için övülmüş bir amaca hizmet etmekteyiz.  Peygamber efendimiz (sav); “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." diye buyurmuştur. Sizler; sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak; insanlığa faydalı, kutsal bir mesleği ifa etmektesiniz. Pandemide ve depremde yaptığınız fedakarlıkların karşılığının hiçbir şekilde ödenmesi mümkün değildir. Sizler aynı zamanda Sağlık-Sen’in temsilcileri olarak;  iş yükünüzü ve sorumluluklarınızı bir kenara bırakarak; ne zaman toplantılara, programlara ve eylemlere çağırsak, gece-gündüz demeden koşa koşa geldiniz. Ailenize ve çocuklarınıza ayırmanız gereken zamanı sendikamıza emek verme yolunda harcadınız. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız. Bizleri birbirimize bağlayan bir aidiyet duygusu var. Aidiyet, hak arama mücadelesine can verir. Bu sayede Yerimiz zirvede, yönümüz ufukta, yolumuz umutlarla örülü. Bu aidiyet duygusu davamızın kurucu M.Akif İnan’ın çağı kurtarmanın eylemi olarak başlattığı, erdemliler hareketi olarak devam ettirdiği mücadelemizdir. Bizim davamızda hoşgörü var. Bizim davamızda birlik var, kardeşlik var. Bizim davamızda vatan sevgisi, bizim davamızda millet sevgisi var. Akif İnan “Her fikre saygım vardır, yeter ki kişi dinime küfretmesin ve yeter ki; vatan haini olmasın.” diyor."dedi.
Sorumluluklarının bilincinde olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Barutçu,"Üyelerimizin, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, bütün beklenti, itiraz, talep yükleri bizde. Sorumluklarımızın bilincindeyiz. Yetkili olduğumuz 2009 yılından bu yana, 280 bin üyemizin bize verdiği güçle; üyelerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi , mali şartlarının düzenlenmesi " şeklinde konuştu.
Son olarak Başkan Barutçu Sağlık- Sen olarak yaptıkları çalışmaları ve hizmetleri sıraladı:
" Sağlıksen ikram evleri, Sağlıksen Otelleri, Dijital Kimlik Kartı, Sağlıksen taksi, , Ingilizce kursu,  AYT ve TYT Kursu, 3700 öğrenci, 222 milyon, LGS Kursu 1800 öğrenci , 108 Milyon, Gençlik Kolları, genç hekim hareketi, Sağlık-Sen kreş, Sağlık- Sen Market, Sağlık-Sen Tv, Simer ve hukuk desteği, tercih robotu, Sağlık -Sen Yardımlaşma Sandığı Bu bilinçle, dün olduğu gibi bugün de Çözümler sunmaya, çareler bulmaya, talepleri yükseltmeye, kazanımları büyütmeye, Sorunları eritmeye devam edeceğiz"
"Yakub başkanımızdan gerekli mesajları aldık"
Son olarak kürsüye çıkarak Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik'ten gerekli mesajları aldıklarını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.İshak Şan, ise şunları söyledi:
"Sağlık-Sen sağlık çalışanların hakkını koruyarak çalışma şartlarını iyileştiren bu çabaların yanı sıra sağlık politikaların şekillendirilmesinde görev alan gerçekten üst kurul. Sağlık çalışanlarımızın karşılaştıkları sorunları bu politikaları sunarak çözüm odaklı kamoyu oluşturarak sağlık sağlık hizmetlerin kalitesini arttırmasına katkı sağlamaktadır. İlimizin Sağlık-Sen üyeleri bugün bir araya gelme nedenimiz siz sağlık emekçileri yerelde ve genelde nasıl daha çalışma şartlarının iyileştirme konusuna cevap bulmak. Yakub başkanımızdan gerekli mesajları aldık. Biz zaten gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sağlık-Sen ve teşkilat üyelerimiz bizim için gerçekten çok çok önem arz etmektedir. İnşallah elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağız."
Programın sona ermesinin ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından birinci oturuma ara verilerek ikinci oturum ise basına kapalı gerçekleştirildi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör