GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 15:35   Güncelleme : 22-01-2024 15:35

CİMER'e yüzde 23 artışla 7 milyon 650 bin başvuru gerçekleşti

ANKARA (PHA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devreye alınan "CİMER Deprem Acil" uygulamasına ilk 3 ayda 2 milyon vatandaş başvuruda bulundu. Bu başvurular, deprem bölgesindeki kamu kurumu yetkilileriyle iletişim kurarak acil ihtiyaçların hızla karşılanmasına katkı sağladı.

CİMER'e yüzde 23 artışla 7 milyon 650 bin başvuru gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), 2023 yılında vatandaşlar arasında giderek artan ilgiyle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CİMER'in teknolojik altyapısının güncellenmesine ve vatandaş taleplerini karşılama konusundaki önemine vurgu yaptı. Altun, "CİMER'i yapay zekâ çalışmalarıyla birlikte daha verimli, daha etkili ve daha icracı bir yapıya kavuşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

2023 yılında, vatandaşların dilekçe ve bilgi edinme haklarını kullanmayı kolaylaştırmayı hedefleyen CİMER'e yapılan başvuru sayısı yüzde 23 artarak 7 milyon 650 bine ulaştı. İstek, şikayet, bilgi edinme, görüş ve öneri gibi farklı kategorilerdeki başvuruların yüzde 98'i internet üzerinden, yüzde 2'si ise posta veya şahsen müracaat yoluyla gerçekleştirildi. Bu internet başvurularının yüzde 85'i mobil cihazlar aracılığıyla yapıldı; akıllı televizyonlar üzerinden yapılan başvurular ise ilk defa kayda değer bir artış gösterdi.

CİMER'e yapılan başvurularda sadece şikayetler değil, vatandaşların genel düşünce, görüş ve önerileri de yer aldı. 2023 yılında 253 bin teşekkür, görüş ve öneri başvurusu CİMER'e iletildi.

Deprem Acil Uygulamasına 2 Milyon Vatandaş Başvurdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devreye alınan "CİMER Deprem Acil" uygulamasına ilk 3 ayda 2 milyon vatandaş başvuruda bulundu. Bu başvurular, deprem bölgesindeki kamu kurumu yetkilileriyle iletişim kurarak acil ihtiyaçların hızla karşılanmasına katkı sağladı. Nüfusa oranla en çok başvuru yapan iller sırasıyla Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, İzmir, Muğla, Ankara ve İstanbul oldu.

2023 yılında CİMER'e yapılan başvuruların yüzde 47,3'ü üniversite mezunlarından, yüzde 32,4'ü ise lise mezunlarından geldi. Başvuruların doğruluğunu ve vatandaş güvenliğini artırmak amacıyla "çift faktörlü doğrulama" başvuru aşamasında zorunlu hale getirildi.

Yayın Faaliyetleri ve Eğitim

CİMER'in faaliyetlerine dair detayları içeren çeşitli kitaplar yayınlandı. Ayrıca, CİMER personeline hizmet sunum kalitesini artırmak amacıyla mevzuat ve sistem eğitimi verildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CİMER'in sadece bir şikayet yeri olmadığını, aynı zamanda vatandaşların yönetime katılımını sağlayan etkili bir araç olduğunu vurgulayarak, "CİMER'i yapay zekâ çalışmaları ile birlikte daha verimli, daha etkili ve daha icracı bir yapıya kavuşturuyoruz" dedi. Altun ayrıca, CİMER'in kriz iletişimi ve yönetiminde de kritik bir rol oynadığını ifade etti.

CİMER'in Türkiye Yüzyılı'nı iletişimin de yüzyılı yapmak adına güçlü araçlardan biri olduğuna işaret eden İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Hangi kademede olursa olsun devleti temsil eden yöneticilerin, kamu kurum ve kuruluşların vatandaşların talep ve beklentilerini hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirmesi büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halkla ilişkiler faaliyetlerine özel bir önem vermesi, bizim için büyük bir imkân. Çok şükür ki Cumhurbaşkanımız liderliğinde devletimiz tüm imkânlarıyla vatandaşımızın her daim yanında. Biz de bu doğrultuda Türkiye Yüzyılında CİMER'in daha etkin ve verimli olması adına elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağız."

Kaynak : PHA

EditörEditör