SAĞLIK
Giriş Tarihi : 15-06-2023 14:09   Güncelleme : 15-06-2023 14:09

Çölyak hastaları için ücretsiz ekmek dağıtımı hız kesmeden devam ediyor

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Belediyesi glutenli ürünler tüketemeyen çölyak hastaları için temel gıda maddesi olan glutensiz ekmek üretimine hız kesmeden devam ediyor.

Çölyak hastaları için ücretsiz ekmek dağıtımı hız kesmeden devam ediyor

6 Şubat’ ta yaşanan yıkıcı depremin ardından Adıyaman Belediyesi sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında glutenli ürünlere karşı hassasiyeti bulunan çölyak hastaları için glutensiz ürünlerin üretimini yapıyor. Çölyak Hastalarına Ücretsiz Ekmek Projesini başlatan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman KILINÇ proje hakkında konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çölyak Derneği ve TOGEM’e kayıtlı olan 500’ e yakın çölyak hastamız için depremin ardından da ücretsiz ekmek dağıtımına hız kesmeden devam ediyoruz. 3 tane aşçı hoca eşliğinde üretimi yapılan glutensiz ekmeklerimiz Adıyaman Demokrasi Parkı içerisinde öğleden sonra hafta içi her gün 14.00 ve 17.00 saatleri arasında verilmekte. Adıyaman Belediyesi glutensiz ürünlerde sadece “Adıpayam Glutensiz Ekmek” ile sınırlı kalmayıp glutensiz ürün yelpazesine kek, erişte, makarna ve kurabiye de ekleyerek ürün çeşitliliğini genişletmeyi hedefliyoruz. ”
Çölyak hastası olan vatandaşlar ekmek dağıtımı sırasında: “Adıpayam Glutensiz Ekmek” üretimi sayesinde ücretsiz ve rahat bir şekilde temel gıda maddesine ulaşabildiğimiz için Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA

EditörEditör