SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2024 12:19   Güncelleme : 26-01-2024 12:19

DEM Partili Coşkun: Demokrasi mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz

ADIYAMAN (PHA) - DEM Parti Adıyaman İl Başkanı Av Hüseyin Coşkun, DBP Merkez İlçe eş Başkanı Aziz Akdağ, önce ki dönem eş başkanı Bedriye Polattaş ve parti üyesi Mahmut Elçi'nin serbest bırakılmamasına tepki göstererek, seçime dönük hazırlıkları engellemeye yönelik olduğunu ileri sürdü.

DEM Partili Coşkun:  Demokrasi mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz

Gözaltı ve tutuklamalarla iradelerinin yok etmek ve yerel seçimlere dönük hazırlıklarını engellemek olduğunu söyleyen DEM Parti Adıyaman İl Başkanı Av Hüseyin Coşkun, saldırıların sebebini iktidarın içerisine girdiği kriz olduğunu söyledi.
Demokrasi mücadelelerini gözaltılarla, tutuklamalarla bitirilmeyeceklerini aktaran Başkan Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"11.01.2024 tarihinden bu yana hukuksuz ve keyfi bir şekilde tutuklu bulunan DBP Merkez İlçe eş Başkanımız Aziz Akdağ, önce ki dönem eş başkanımız Bedriye Polattaş ve partili arkadaşımız Mahmut Elçi 3 haftadır hala serbest bırakılmamıştır. Yıllar önce gerçekleşmiş olayları yeniden gündeme getirip suç ortaya çıkarma çabalarının boşa çıkacağını biliyoruz. Daha önce isnat edilen eylemlerden yargılanan ve bir çok dosyadan beraat eden arkadaşlarımızın aynı dosyalarla tutuklanması hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Gözaltı ve tutuklamalarla partimizin iradesini yok etmek ve  yerel seçimlere dönük hazırlıklarımızı engellemeye dönük saldırılardır. 
Hak ve özgürlüklere dönük gerçekleştirilen bu saldırıların sebebi, iktidarın içerisine girmiş olduğu krizdir. Gerçekleşen hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara karşı cevabımız çok açıktır: demokrasi mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz."
 

Kaynak : PHA

EditörEditör