GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-05-2024 15:44   Güncelleme : 19-05-2024 15:44

Gaziantep'te '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' etkinliği düzenlendi

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programına katıldı.

Gaziantep'te '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' etkinliği düzenlendi

Bu yıl ilk kez Festival Park’ta düzenlenen programda Gençlik Merkezi Özgün Yorumlama Grubu solist performansı, Şahinbey Belediyesi Konservatuarı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü karate gösterisi ve halk oyunları gösterisi etkinlikleri yapıldı. Etkinliklerin kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için gönderdiği mesaj okundu. Programda ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yapılan yarışmalar ve turnuvaların ödül töreni düzenlendi. Satranç, atıcılık, okçuluk, e-spor alanlarında başarılı olan sporular, özgün yorumlama grubu temsilcisi Türk Müziği bölge birincisi Damla Dogbay ve gençlik merkezleri arası futbol turnuvası bölge birincisi takımı ödüllerini Başkan Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in elinden aldı. Gaziantep halkının yoğun ilgi gösterdiği programda sahne alan başarılı gösteriler beğeniyle karşılandı. Festival Park’ında düzenlenen sahne programlarının yanı sıra birçok etkinlik yer aldı. Liselerin yer aldığı stantlar ve spor etkinlikleri yapıldı. Festivalde gençlerle bir araya gelen Başkan Şahin, günün anlamına yönelik yaptığı açıklamada 105 yıl önce Samsun’da bağımsızlık ateşi yandığını aktararak şunları söyledi:
“105 yıl sonra da bu yanan bağımsızlık ateşi arkasında nasıl durduğumuzu görüyoruz. ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ denilerek yola çıkıldı. O gün o yola çıkanlar büyük ve güçlü Türkiye’nin ateşini yaktılar. Bizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimize güvenerek, Atatürk’ü anarak yolumuza devam ediyoruz. Gaziantep’i eğitim, bilim, spor ve kültür şehri yapmak iddiasıyla hayal ve hedeflerimizle yolumuz açık gençlerimiz yanımızda arkamızda. Onların heyecanı bizleri de heyecanlandırıyor yolumuzu aydınlatıyor. Günümüz hayırlı bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör