GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2024 16:41   Güncelleme : 18-02-2024 16:41

Gaziantep’te sıfır atık için güç birliği

GAZİANTEP (PHA) - Gaziantep Büyükşehir ve Gaziantep Kulübü Derneği iş birliği protokolü imzaladı

Gaziantep’te sıfır atık için güç birliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kulübü Derneği, Sıfır Atık Projesi kapsamında önemli bir iş birliğine imza attı. İmzalanan protokol ile evsel atıkların değerlendirilmesi ve sıfır atık farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Bu iş birliği kapsamında, gönüllülere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen komposto kaplarıyla, mutfaklardan çıkan evsel atıklar komposto haline getirilerek bahçelerde ve evlerde bulunan saksılarda toprak zenginleştirici olarak kullanılacak. Proje, gönüllülük esasına dayalı olup pilot bir nitelik taşıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada, projeye hızlı bir şekilde destek verdiklerinden dolayı Gaziantep Kulübü Derneği'ne teşekkür etti. Şahin, çevre ve iklim dostu bir gezegen için çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Havayı, suyu, toprağı ve insanımızı korumamız gerekiyor. Yapılacak her adımda destek veriyoruz" dedi.

Gaziantep Kulübü Derneği Başkanı Kübra Kayın ise, projeye destek vermenin önemine dikkat çekerek, "Yaşlanan dünya için farkındalık yaratmak amacıyla projeye ortak olduk. Kıt kaynaklar içinde doğaya katkılarımızın daha fazla olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İmza töreninde ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanı Emel Kıraç da projenin detayları hakkında bilgi verdi. Bu iş birliğiyle, Gaziantep'te sıfır atık bilincinin artırılması ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak : PHA

EditörEditör