EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-02-2024 14:51   Güncelleme : 28-02-2024 14:51

Her gün 360 iyilik

ADIYAMAN (PHA) - Kahta İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinden günde en az 360 iyilik hedefi ile etkinlik düzenleniyor.

Her gün 360 iyilik

Adıyaman’ın Kahta İlçe Müftülüğü ile Kahta İmam-Hatip Ortaokulu, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında, gün içinde her bir öğrenci en az 360 iyilik adı altında bir çalışma gerçekleştirdi. Bu proje, bir hadis-i şerife dayanıyordu; hadis-i şerifte bir insanın sabahlandığında 360 eklemi için 360 iyilik yapması gerektiği ifade ediliyordu.

Kahta İlçe Müftüsü, vaizler ve manevi danışmanlardan oluşan bir ekip, öncelikle sınıfları gezerek öğrencilere 5 dakika program hakkında bilgi verdiler. Her bir öğrencinin gün içinde 360 iyilik yapması hedefleniyordu. Temizlikten selamlamaya, hoşgörüden yardımseverliğe, öğretmene saygıdan sılayı rahime, yerdeki çöpü kaldırmaktan yaşlılara saygıya kadar birçok iyiliğin yapılabileceği vurgulandı. Öğrencilerin yapacakları iyilikleri not etmek üzere okul idaresi tarafından bloknotlar dağıtıldı.

Bu etkinlik, okul idaresi ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı ve gün içinde olumlu etkilerini gösterdi. İlçe Müftüsü Rıfat Çevik bu projenin sağlıklı uygulanması sonucu temiz bir okula, güzel bir ortama ve yardımsever bir çevreye kavuşmasına vesile olacağını ifade ederken, okul müdürü Mahmut Turan da çalışmaya katılan müftülük personeline, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Bu önemli çalışma, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmaya ve toplumda pozitif etkiler yaratmaya yönelik atılan önemli adımlardan biriydi.

Kaynak : PHA

EditörEditör