KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-02-2024 12:44   Güncelleme : 24-02-2024 12:44

Kahta'da 'Elin Çocukları' sahnelendi

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen "Elin Çocukları" adlı iki perdelik komedi oyunu, Kahta Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Kahta'da 'Elin Çocukları' sahnelendi

Yazar ve yönetmen Ömer İnce'nin yönettiği oyun, yerel mizah ve öğretmenlerin yeteneklerinin göz doldurucu performanslarıyla izleyicilere kahkaha dolu bir akşam yaşattı. 
Toplumsal meselelere mizahi bir pencereden yaklaşan "Elin Çocukları", İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, başarılı performansıyla sahne alarak, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. 
Tüm koltukların dolduğu gösterim, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, gösteri sonrasında yaptığı açıklamada; "Sanat ve eğitimin iç içe olduğu bu tür etkinlikler, toplumsal gelişim için büyük önem taşımaktadır. Eğitim camiamızın yeteneklerini sergileyebileceği bu platform, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanı sıra tüm halkımızın katılımıyla kültürel bir buluşma noktası oluşturmuştur. 'Elin Çocukları' ile hem güldük hem düşündük. Emeği geçen herkese ve etkinliğimizi onurlandıran tüm seyircilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ücretsiz olarak sunulan bu kültürel etkinlik, tiyatroya erişimi artırma ve toplumsal bağları güçlendirme misyonuyla ön plana çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gelecekte de sanatı destekleyen ve toplumu bir araya getiren etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise etkinlikle ilgili olarak, "Sanat, öğrenmenin ve ifade özgürlüğünün en güçlü araçlarından biridir. 'Elin Çocukları' oyunumuz, eğitim camiamızın sanata ve kültüre verdiği değeri gözler önüne seriyor. Tüm oyuncularımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör