ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 22-01-2024 09:10   Güncelleme : 22-01-2024 09:10

Kalkan-10 Operasyonu: 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı - Videolu Haber

İSTANBUL (PHA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Kalkan-10' operasyonu kapsamında 9 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu.

Kalkan-10 Operasyonu: 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı  - Videolu Haber

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun göçmen kaçakçılığına karşı bir önlem olarak gerçekleştirildiğini vurgulayarak, bu çerçevede 6 organizatörün tutuklandığını, 3'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul'da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen ‘Kalkan-10’ Operasyonunda 9 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Organizatörlerden; 6’sı tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz milletimize bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz."

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda suçta kullanıldığı tespit edilen 5 araca da el konulduğunu belirten Bakan Yerlikaya, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu düzenleyen polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.

Kaynak : PHA

EditörEditör